Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predpoveď POČASIA: V pondelok nás potrápia horúčavy, ale potom... príde prudká ZMENA!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dočkáme sa ochladenia! Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu na nadchádzajúci týždeň to vyzerá, že si Slováci na chvíľu vydýchnu od úmorných horúčav. V pondelok síce ešte teploty vystúpia poriadne vysoko, ale žezlo postupne prevezme studený front a objavia sa prehánky aj búrky.

Meteorológ Matejovič o tornáde v Petkovciach: Výnimočný jav, pre toto sú najmä na východe!

V pondelok bude polooblačno až oblačno, postupne sa najmä na západe vyskytnú prehánky a ojedinele búrky. Tie môžu byť aj intenzívne a s krúpami. Stále však bude teplo a dusno. Najvyššia teplota vystúpi na 29 až 34, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami na približne 27 stupňov. Fúkať bude iba slabý, na strednom a východnom Slovensku miestami južný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h, ktorý pri búrkach zosilnie.

V utorok postúpi cez naše územie studený front smerom na východ. Opäť treba rátať s premenlivou oblačnosťou, dažďom alebo prehánkami. Citeľne sa ochladí. Najnižšia nočná teplota klesne na 20 až 15, v Žilinskom kraji a na Spiši väčšinou na okolo 13 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 22 až 27, v Žilinskom kraji a na Hornom Spiši okolo 20 stupňov. Fúkať má slabý, postupne od západu severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 5 až 30 km/h, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď POČASIA: V pondelok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Na stredu SHMÚ predpovedá premenlivú, prechodne aj zmenšenú oblačnosť, ojedinele s prehánkami alebo dažďom. Zrána sa môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 16 až 11, v údoliach miestami na 11 až 6 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 21 až 26, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši na približne 19 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor do 20 km/h.

Vo štvrtok má byť malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele treba rátať aj s prehánkami. Zrána sa opäť môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota spadne na 13 až 8, v dolinách a kotlinách na okolo 6 stupňov. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 22 až 27, na Orave a pod Tatrami na okolo 20 stupňov.

Predpoveď POČASIA: V pondelok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

S vyšším tlakom vzduchu sa opäť bude v piatok zvyšovať aj teplota. Má byť malá, miestami zväčšená oblačnosť s ojedinelými prehánkami. Stále platí, že zrána môže byť hmlisto. Teplomer v noci ukáže najmenej 14 až 9, v dolinách a kotlinách okolo 9 stupňov. Cez deň najviac 24 až 29, na severe miestami okolo 22 stupňov.

Sobotné počasie bude poobné ako v piatok, akurát teploty cez deň ešte o trošku poskočia. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, v údoliach miestami na okolo 9 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 25 až 30, na severe miestami na približne 23 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu