Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší zásah NAKA! Policajti prehľadávali dom Tigrovi: Obvinili 11 osôb, Petrov je na úteku

Peter Petrov Zobraziť galériu (2)
Peter Petrov (Zdroj: minv)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra od skorých ranných hodín zasahuje na viacerých miestach bratislavského, nitrianskeho a trenčianskeho kraja. NAKA zavítala aj do domu hľadaného Petra Petrova, prezývaného Tiger.

Hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom

archívne video

Dušana Kováčika privádzajú do súdnej siene (Zdroj: Topky/Maarty)

Po Petrovi Petrovovi je vyhlásené pátranie a je jedným z obvinených v kauze krivých výpovedí kajúcnikov. Práve on mal Zemana a Csabu Dömötöra navádzať na krivé výpovede, pričom im prisľúbil výhody.

OBVINENIE svedkov z manipulovania výpovedí: Chceli sa zladiť s Makóom a Böhmom! Kritika prokurátora

"A to predovšetkým tak, aby ich výpovede zhodne potvrdzovali všetky podstatné okolnosti stretnutia osôb Matej Zeman, Ľudovít Makó a František Böhm v prevádzke Towers v Bratislave, kde mali navádzané osoby zhodne popisovať predovšetkým osoby účastníkov daného stretnutia, miesto stretnutia, jeho účel, výšku úplatku a samotný priebej tohto stretnutia, pričom význam týchto skutočností bol dôležitý najmä pri rozhodovaní o väzobnom tretsnom stíhaní konkrétnych obvinených osôb, ako aj pri rozhodovaní vo veci samej," píše sa v uznesení o vznesení obvinenia.

Peter Petrov a Matej Zeman
Zobraziť galériu (2)
Peter Petrov a Matej Zeman  (Zdroj: minv.sk)

Do domu Petrova však mala Národná kriminálna agentúra prísť v súvislosti s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre Ministerstvo vnútra SR a Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR. "Vyšetrovateľ obvinil 11 osôb (Peter P. a spol.) za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku. Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. Naďalej pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala polícia.

Viac o téme: ZásahObvinenie NAKAPeter Petrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu