Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pokračuje 11. augusta

Obžalovaný Dušan Kováčik
Obžalovaný Dušan Kováčik (Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku bude pokračovať v stredu 11. augusta. Sudkyňa ŠTS Pamela Záleská naplánovala ďalšie pojednávanie aj na štvrtok 12. a piatok 13. augusta, tiež na 3., 16. a 17. septembra.

Pred súd by sa mali postaviť ďalší svedkovia ako bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár, bývalý šéf policajných odposluchov Norbert Paksi či prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vladimír Kuruc. Opätovne by mal vypovedať aj niekdajší člen takáčovcov Matej Zeman. Vypovedať majú aj Csaba Dömötör a Ján Buocik (menovec bratislavského mestského a župného poslanca, pozn. red.). Predvolaných svedkov môže byť viac.

Národná kriminálna agentúra zadržala Dušana Kováčika koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po vznesení obvinenia. Bývalý špeciálny prokurátor čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Viac o téme: ProcesSúd Dušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu