Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Počas piatich hodín zadržali v Banskej Bystrici 20 opitých vodičov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Až 20 ľudí pod vplyvom alkoholu zistili policajti počas nočnej akcie v Banskobystrickom kraji. Päťhodinová akcia trvala od 22:00 do 3:00 ráno, zúčastnilo sa na nej 36 dopravných policajtov z Banskobystrického aj Nitrianskeho kraja.

Agentúru SITA o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Policajti sa zamerali na motorové vozidlá a dopravné priestupky všeobecne, no kontrolovali hlavne alkohol.

Policajti zistili celkovo 83 priestupkov, 60 riešili na mieste blokovou pokutou, zvyšné nahlásili na správny orgán. Medzi posledné sa zaradili aj priestupky, keď sa páchatelia odmietli podrobiť vyšetreniu, alebo priestupok, ktorý spáchal holandský štátny občan. Osemnástim ľuďom zadržali vodičské oprávnenie.

Alkohol zistili u dvadsiatich vodičov, jedna vodička napríklad nafúkala až asi 1,75 promile, čo je 0,8 mg/l. Ďalším častým priestupkom bolo prekročenie rýchlosti na V rámci akcie zadržali policajti aj muža, ktorý havaroval na Striebornom námestí v Banskej Bystrici a z miesta nehody ušiel. Muž odmietol fúkať, zatiaľ nevedno, či pred jazdou pil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu