Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič už dlhšie nespomenul SaS, no dnes mu to opäť nedalo: Po tejto vete liberáli vybuchli od hnevu!

Matovič povedal, že SaS nesúhlasila s odškodňovacím zákonom. Zobraziť galériu (3)
Matovič povedal, že SaS nesúhlasila s odškodňovacím zákonom. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Chvíľu bol pokoj, no už je opäť oheň na streche. Bývalý predseda vlády Igor Matovič to zrejme už dlhšie bez tradičného podpichovania sa s koaličnou SaS nevydržal a opäť si ju zobral na paškál. Tentokrát vyhlásil, že SaS vraj nesúhlasila s odškodňovaním podnikateľov. Liberáli sa voči jeho slovám ostro ohradili.

Koaličná strana SaS nesúhlasila so zvyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, a teda ani s financiami na odškodňovanie podnikateľov. V súvislosti s avizovaným odškodňovacím zákonom to v stredu po rokovaní vlády uviedol minister financií Igor Matovič (OĽANO). "Všetkým, celému Slovensku, je verejne známy postoj strany SaS, ktorá nesúhlasila s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," povedal dnes Matovič po rokovaní vlády.

Matovič už dlhšie nespomenul
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Keď chcete niekomu prispieť peniaze, musíte mať peniaze v štátnom rozpočte. Všetkým, celému Slovensku, je verejne známy postoj strany SaS, ktorá nesúhlasila s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," podotkol Matovič.

Matovič oznámil, že vytvorili priestor na ucelené informácie ohľadom očkovacej lotérie (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ohradzujeme sa voči Matovičovým klamstvám

Krátko na to na tieto slová zareagovala aj samotná koaličná SaS. Tá sa voči slovám expremiéra ohradila. "Strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa ohradzuje voči klamstvám ministra financií Igora Matoviča, že sme boli proti odškodňovaciemu zákonu. Už viackrát a opakovane sme sa vyjadrili, že strana SaS súhlasila s navýšením výdavkov štátneho rozpočtu na všetky covidové položky, avšak nie v predkladanej výške," píše SaS v stanovisku.

Matovič už dlhšie nespomenul
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

"Zdá sa, že treba Igorovi Matovičovi pripomenúť, že navýšenie štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur mu prešlo 28. mája bez ohľadu na názor a hlasovanie strany SaS. Teda peniaze na odškodňovací zákon má k dispozícii. Navyše, odškodňovací zákon predkladal predseda SaS Richard Sulik viackrát, no bezúspešne," pripomínajú.

Viac o téme: Igor MatovičSaSRichard SulíkOdškodňovací zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu