Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE V Bratislavskom kraji potvrdili 13 prípadov DELTA variantu: Väčšina prišla zo zahraničia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V období od 16. do 29. júna potvrdili v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sekvenovaním 13 pozitívnych prípadov delta variantu ochorenia COVID-19. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava o tom informoval na sociálnej sieti.

Z 13 pozitívne testovaných delta variantom nového koronavírusu sa desať vrátilo zo zahraničia. Išlo predovšetkým o návraty z Ruska, Malty, Rakúska, Ugandy, Kórejskej republiky, Česka a Kirgizska. Väčšinou neboli zaočkovaní.

VIDEO Na Slovensku potvrdili pri poslednom sekvenovaní ďalšie prípady delta mutácie

Na Slovensku potvrdili ďalšie prípady delta mutácie, vyskytla sa aj u ľudí, ktorí neboli v zahraničí (Zdroj: Topky, ÚVZ SR)

Väčšina prípadov bola v Bratislave

"Išlo najmä o pobyty v zahraničí, ako napr. služobná cesta, dovolenka či návrat z krajiny trvalého pobytu na Slovensko za prácou," uviedol úrad. Avšak „delta variant“ bol zistený aj u osôb, ktoré v zahraničí neboli. 

Pozitívne prípady sa vyskytli v okresoch Bratislava I (3x), Bratislava II (1x), Bratislava III (2x), Bratislava IV (2x), Pezinok (3x) a Senec (2x). "Prvú dávku mali dve nakazené osoby a riadne zaočkované boli len dve osoby," spresnili. RÚVZ Bratislava na základe dôkladných a opakovaných epidemiologických šetren zabezpečil všetky potrebné protiepidemické opatrenia, u pozitívnych osôb bola nariadená domáca izolácia a taktiež karanténa u osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s infikovanými osobami. 

Viac o téme: BratislavaKoronavírusInfikovaníDelta variant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu