Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Analytici varujú: Do týchto krajín radšej necestujte! Sú medzi nimi obľúbené dovolenkové destinácie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Dovolenková sezóna je v plnom prúde a vďaka očkovaniu aj priaznivému vývoju v mnohých krajinách sa podobá normálu oveľa viac, ako tá minulá. Strašiak menom koronavírus je tu však stále. Ktorým krajinám by ste pre riziko nákazy jeho delta mutáciou mali vyhnúť?

Iniciatíva Dáta bez pátosu upozorňuje, že za posledný týždeň došlo v Európe k nárastu prípadov takmer až o 50 percent a rast zaznamenáva starý kontinent už tretí týždeň po sebe. Počet prípadov predstavuje takmer pol milióna týždenne. Ako však zároveň uvádzajú, počet úmrtí je veľmi nízky. Pohybuje sa od 1300 do 1500 ľudí týždenne.

Analytici varujú: Do týchto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

Zvážiť by ste aktuálne mali vycestovanie do takých obľúbených destinácií ako je Cyprus, Španielsko, Portugalsko, ale aj Malta, kde môžu momentálne iba zaočkovaní. "Ak cestujete o pár dní a na 1-2 týždne, situácia sa môže ešte v júli dramaticky zmeniť," upozorňujú. Čo sa týka rastu, všetky tieto krajinu sú niekoľkonásobne vyššie ako Slovensko. Na spomínanom Cypre je napríklad rýchlosť rastu až stokrát vyššia ako u nás.

Analytici varujú: Do týchto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

Naopak, dobrá a stabilnú situácia je momentálne v Chorvátsku a Bulharsku. Veľmi nízke čísla má celá stredná Európa vrátane nás. "Susedné Maďarsko a Poľsko sú veľmi nízko s pomalým rastom. Česko je veľmi nízko, ale má Prahu a Plzeň s rýchlym rastom,"doplnili.

Viac o téme: DovolenkaKoronavírusDelta mutácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu