Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vo vojenských lesoch zaznamenali porušenia zákazu vstupu: Pokuta sa môže vyšplhať na tisíce eur!

Vojenské lesy
Vojenské lesy

BRATISLAVA - Vo vojenských lesoch na území Vojenského obvodu Záhorie zaznamenala lesná stráž približne 80 prípadov porušenia dočasného zákazu vstupu. V prípade Vojenského obvodu Valaškovce a Vojenského obvodu Lešť je zákaz vstupu do vojenských lesov zo strany verejnosti rešpektovaný. Uviedla to hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Porušenie zákazu vstupu riešila lesná stráž, respektíve vojenská polícia priamo na mieste. "Snahou kontrolných orgánov rezortu obrany a správcu lesných pozemkov (štátny podnik Vojenské lesy a majetky SR) je predovšetkým prevencia a vysvetľovanie všetkých rizík," skonštatovala hovorkyňa. Pripomenula však, že porušenie zákazu je priestupkom, za ktorý je možné v zmysle zákona o lesoch uložiť pokutu do výšky 3320 eur.

Od 25. júna do odvolania platí pre verejnosť zákaz vstupu do vojenských lesov na území Vojenského obvodu Záhorie a Vojenského obvodu Valaškovce. Dôvodom sú pretrvávajúce vysoké teploty, suché počasie a zvýšené riziko vzniku požiarov.

Vojenské lesy sa nesmú navštevovať ani v čase vojenských cvičení. Informácie o obmedzení alebo o zákaze vstupu na územie vojenského obvodu možno získať na úradnej tabuli obce susediacej s vojenským obvodom, na obecných úradoch týchto obcí a ich webových sídlach a na webovom sídle Ministerstva obrany SR.

Viac o téme: MinisterstvoLesyObranyZákaz vstupu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu