Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mimoriadne urazený minister Naď: Po udelení anti-ceny hromží na sociálnej sieti, celá tá súťaž je trápna!

Naďa sa udelenie anti-ceny dotklo oveľa viac, ako pár výhercov pred ním. Zobraziť galériu (3)
Naďa sa udelenie anti-ceny dotklo oveľa viac, ako pár výhercov pred ním. (Zdroj: Facebook/Jaroslav Naď)

BRATISLAVA - Toto mohol prijať skutočne trochu inak. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) bol dnes Inštitútom ľudských práv (IĽP) ocenený anti-cenou Homofób roka 2020. Môže za to pritom jeho jeden výrok z televíznej diskusie, ktorým predbehol aj straníckeho šéfa Igora Matoviča. Naď po vyhlásení ankety doslova vybuchol a jeho reakcia na sociálnej sieti má v sebe emócií viac ako dosť.

Pripomeňme si výrok, ktorý Naď v relácii povedal moderátorovi, keď sa ho pýtal na zväzky ľudí rovnakého pohlavia. “Som za registrované partnerstvá, ale nie pre homosexuálov” povedal vtedy podľa IĽP Naď.


Minister obrany Naď sa zaradil medzi Kuffu, Chromíka aj Kotlebu: Stačila na to táto veta!


Zlodej kričí chyťte zlodeja, urazil sa šéf rezortu

Krátko po uverejnení víťaza ankety, ktorý sa stal minister obrany, sme sa dočkali aj reakcie samotného víťaza, ktorý s výsledkom ankety nie je nijak extra spokojný, skôr naopak. "Dnes som sa stal hrdým víťazom prestížnej ankety o homofóba roka. Dovolil som si totižto na otázku Michala Kovačiča v relácii Na telo v znení: “Ste za registrované partnerstvá?” odpovedať vyjadrením: “Som za registrované partnerstvá pre heterosexuálov”. Áno som teda vinný a hrozný homofób, pretože mám svoj názor," sarkasticky komentuje výsledky Naď.

Celá táto súťaž je trápna, tvrdí nervózny Naď

Naď pokračuje s tým, že si za svojím názorom stojí a trvá na ňom. "Je mi ale že úplne jedno, čo si v súkromí kto robí. Ži a nechaj žiť! Ale prečo ma má niekto nútiť, aby som verejne presadzoval názor, s ktorým ja nesúhlasím? Podporujem vzťah muža a ženy, či už v manželstve, partnerstve, či v registrovanom partnerstve, alebo na divoko alebo hocijako. A hotovo," pridal emócie v statuse Naď.

"Žiadne trápne akože anti-ceny na tom nič nezmenia. Mimochodom, už len kandidáti na toto “ocenenie” boli veľmi zaujímavo vybraní: Naď, Sulik, Matovič či Šofranko sa nikdy v minulosti proti homosexuálom nevyjadrili. Neevidujem ani jediný prípad. (..) Jednoducho celá táto “súťaž” bola trápna, či už obsahom, nomináciami alebo aj dnešným vyhlásením víťaza," pokračoval urazený minister.

Odvolávanie Igora Matoviča v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Naď je už deviatym výhercom tejto anti-ceny, hoci treba povedať, že tí ôsmi výhercovia pred ním túto "cenu" neprijali až s takými silnými emóciami ako on. Napríklad taký predseda SNS Andrej Danko z SNS si ju dokonca v roku 2018 prevzal aj osobne.

Mimoriadne urazený minister Naď:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Milí moji homosexuáli...

Naď sa ešte v závere prihovoril aj ku svojim priateľom, ktorí sú homosexuálnej orientácie. "Milí moji viacerí priatelia homosexuáli. Tak, ako ste vždy vedeli, že zo zásady neriešim, kto je homo či hetero, pretože všetci sme nejakí, tak vedzte, že vás mám rovnako rád aj naďalej. Sme bieli, čierni, žltí, chudí, tlstí, múdri, hlúpi, bohatí, chudobní, hocijakí. Sme jednoducho rôzni ľudia s rôznymi názormi. A aj keby som za svoj názor získal aj 5000x takúto trápnu “anti-cenu”, vždy si naše priateľstvo budem vážiť. Rovnako si však myslím, že takéto “súťaže”, Vám a vašim záujmom dosť ubližujú," uzavrel podráždený Naď.

Archívne video

Idem nám o dobro všetkých, nechceme ďalší lockdown, uviedol minister obrany Naď (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: ReakciaJaroslav NaďAnti-cenaHomofób roka 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu