Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ČISTÝ HYENIZMUS Klamstvo o mŕtvej Janke zo Serede po očkovaní šíri aj expredseda ĽSNS : Ostré slová otca!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Prečo ľuďom hrabe?)

BRATISLAVA – Dajte si pozor na to, čo čítate a zdieľate. Polícia upozorňuje na ďalší podvodný príspevok, ktorý sa začal šíriť na sociálnych sieťach. Tento prípad je o to horší, že tí, ktorí ho majú na svedomí, zneužívajú úmrtie iba 17-ročnej školáčky. Pobúrená je aj rodina mladého dievčaťa.

"V Seredi zomrela 17-ročná gymnazistka na akútny zápal srdcového svalu. V pondelok bola očkovaná proti Covidu." Takýto odkaz začal kolovať naprieč sociálnymi sieťami. Podľa priloženého smútočného oznamu mala mladá žena Janka Poláčiková zomrieť 25. júna. Tí, ktorí príspevok propagujú tvrdia, že žena zomrelo iba tri dni po očkovaní.

To však priamo pod jedným z príspevkom dementoval samotný otec dievčiny. "Naša dcéra nikdy ani cigaretu, ani alkohol. Očkovaná nebola. Žiadna žúrka, bola s nami v kruhu rodiny," uviedol s tým, že každý, kto bude tvrdiť opak, ponesie právne následky. Avizoval už aj trestné oznámenie za šírenie nepravdy a zneužívanie ich neočkovanej dcéry na antikampaň proti očkovaniu.

ČISTÝ HYENIZMUS Klamstvo o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Na hoax o úmrtí v dôsledku očkovania upozornila aj polícia. "Znudení klamári, ktorí hodiny sedia za Facebookom, lebo nemajú čo na robote, zašli až príliš ďaleko. Posledné hodiny masovo zneužívajú náhlu smrť 17-ročného dievčaťa. Hovoria, že bola očkovaná, a teda za jej skon môže očkovanie. Je to lož," radikálne odmieta polícia.

Tvorcovia dezinformácií už podľa nich nevedia, čo všetko by si mali navymýšľať, aby verejnosti vnucovali svoje názory. "Neštítia sa zneužívať úmrtia obyčajných ľudí. Pritom si pripomeňme, že sú to tí istý konšpirátori, ktorí si pred rokom robili "srandu", že ak niekto umrel pri autonehode, tak štát mu ako príčinu úmrtia uviedol "koronavírus", aby mohli pretrvávať mimoriadne opatrenia," uviedli.

Hoax šíri napríklad bývalý okresný predseda kotlebovej ĽSNS Štefan Jurík. Nájsť ho však môžete aj na iných profiloch. 

Štefan Jurík v minulosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Štefan Jurík - politik)

Viac o téme: úmrtieHoaxPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu