Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Predseda Najvyššieho správneho súdu a riaditeľ Justičnej akadémie sa dohodli na spolupráci

Na snímke zvolený kandidát na predsedu Najvyššieho správneho súdu Pavol Naď
Na snímke zvolený kandidát na predsedu Najvyššieho správneho súdu Pavol Naď (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Predseda Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR Pavol Naď a riaditeľ Justičnej akadémie SR Peter Hulla sa podpisom memoranda dohodli na vzájomnej spolupráci. Ako vo štvrtok informoval NSS SR, ich zámerom je pokúsiť sa zvýšiť dôveru verejnosti v justíciu.

Memorandum reflektuje na potrebu praktickej každodennej orientácie v rozsiahlej rozhodovacej činnosti súdov či na kvalitné vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov. Podľa Naďa je tento krok "dôležitým záväzkom smerujúcim k zvýšeniu kvality správneho súdnictva na Slovensku, ako aj k zakotveniu novovznikajúceho súdu v európskom justičnom priestore".

Obe inštitúcie avizujú spoluprácu predovšetkým na úseku vydavateľskej a publikačnej činnosti, ako aj pri poskytovaní súčinnosti a kooperácie v oblasti informatizácie a digitalizácie pre potreby vzdelávacieho procesu. Hulla vidí v podpísaní memoranda "významnú príležitosť na inštitucionálnu spoluprácu v oblastiach, ako je digitalizácia v rámci vzdelávacieho procesu či vzájomná výmena odborných skúseností".

Viac o téme: DôveraSpoluprávaSúdyJustíciaPavol NaďPeter Hulla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu