Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najvyšší súd zamietol žiadosť Norberta Bödöra o prepustenie z väzby

Norbert Bödör
Norbert Bödör (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe. Najvyšší súd (NS) SR v stredu zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, a tiež žiadosť o nahradenie väzby. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Norbert Bödör je vo väzbe z kolúznych a preventívnych dôvodov.

"Senát 2T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Ing. Norberta Bödöra proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 27. mája 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, ako aj jeho žiadosti o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a prijatím peňažnej záruky," uviedla hovorkyňa s tým, že senát NS SR dospel k záveru o správnosti uvedeného rozhodnutia.

Išlo o prvú žiadosť Norberta Bödöra o prepustenie z väzby od jeho minuloročného zadržania v kauze Dobytkár. Vo väzbe je od 9. júla 2020, keď o tom rozhodol NS SR. Koncom marca tohto roka NS SR rozhodol, že Norbert Bödör ostane vo väzbe do 1. septembra 2021. Väzobne stíhaní sú aj spoluobvinení Peter Kuba a Ľubomír Partika.

V rámci akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Viac o téme: PrepustenieVäzbaSúd Norbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu