Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dve krádeže v Humennom: VIDEO Kvetinárstvo a lekáreň prišli o značnú časť hotovosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ – Polícia v Humennom sa zaoberá dvomi prípadmi krádeží finančnej hotovosti. K prvej udalosti došlo 24. mája v kvetinárstve, druhá sa stala v stredu 9. júna v lekárni, informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Doposiaľ neznámy páchateľ bez známok násilia vošiel cez neuzamknutý zadný vchod do lekárne na Námestí slobody v Humennom, odkiaľ z otvorenej pokladnice na predajnom pulte ukradol finančnú hotovosť vo výške 430 eur," priblížila s tým, že polícia k prípadu disponuje videom, ktoré zverejnila na sociálnej sieti. Žiada preto verejnosť, aby v prípade akýchkoľvek informácií k osobe na videu alebo samotnej udalosti kontaktovala políciu na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru alebo prostredníctvom bezplatnej linky 158.

Prípadu májovej krádeže v kvetinárstve dopomohla podľa Ligdayovej slov nepozornosť majiteľky predajne. Neznámy páchateľ z otvorenej kabelky, ktorú mala položenú na stoličke za predajným pultom, odcudzil peňaženku. "V nej sa nachádzali doklady, ako občiansky preukaz, vodičský preukaz, kartička poistenca, prihlasovacie údaje na internetbanking na bankový účet i dve bankomatové karty, ako aj finančná hotovosť v celkovej výške 500 eur," konkretizovala vzniknutú škodu.

Polícia v súvislosti s týmito prípadmi vyzýva verejnosť na opatrnosť a ostražitosť, čo sa týka zabezpečenia osobných vecí, dokladov či finančnej hotovosti.

Viac o téme: KvetinárstvoLekáreňKrádežHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu