Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zlodejovi (29) nebolo nič sväté: Pri odchode z potravín okradol chorého dôchodcu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

HLOHOVEC – Skutočnosť, že sa 82-ročný dôchodca z Hlohovca pri odchode z predajne potravín pridŕžal jednou rukou zábradlia a druhou podopieral francúzskou barlou, a k tomu aj horšie videl, zneužil 29-ročný Hlohovčan a vytiahol mužovi z vesty peniaze. Za tento skutok vykonaný na chránenej osobe mu hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

“Mladý Hlohovčan si vyhliadol dôchodcu ešte v predajni potravín. Sledoval, ako si po zaplatení vkladá do vesty peniaze. Kúsok pred domom ho ešte pozdravil a ponúkol mu pomoc s nákupom. Starší pán odmietol. Potom muž zneužil situáciu a dôchodcu okradol,” uviedla hovorkyňa.

Okradnutý nahlásil prípad policajtom. “Podľa popisu muža hlohovskí policajti v meste stotožnili a po súhlase prokurátora zadržali. Trnavský vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu krádeže na chránenej osobe. Obvinený muž bol už v minulosti odsúdený za trestné činy aj majetkovej povahy. Naposledy bol za krádež odsúdený v januári minulého roka,” dodala hovorkyňa.

Viac o téme: ZlodejPotravinyKrádežDôchodcaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu