Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veronika Remišová ide do boja: Tvrdé slová o Márii Kolíkovej! Teraz ste sa zobudili? Reaguje odborník

Veronika Remišová predstavila GreenPass Zobraziť galériu (5)
Veronika Remišová predstavila GreenPass (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí končí. Dokazuje to aj posledný rozhovor jej predsedníčky Veroniky Remišovej, ktorá nielen, že čaká na odchod ministerky Kolíkovej, ale zároveň ju označila za súčasť Ficovho systému.

Prevzala rétoriku ministra Igora Matoviča? "Počas vlády Roberta Fica som bola v opozícii a bojovala som proti ľuďom, ktorí sú dnes vyšetrovaní a mnohí z nich sa už priznali k rôznej trestnej činnosti a končia vo väzbe. Mária Kolíková v tom istom čase sedela na ministerstve spravodlivosti ako štátna tajomníčka a na vláde si s Robertom Ficom a Robertom Kaliňákom podávala ruky. Bolo to v čase, keď sa diali najhoršie kauzy bývalej garnitúry," vyjadrila sa Veronika Remišová pre Postoj

Ministerka Veronika Remišová o aktuálnej situácii v strane Za ľudí (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

Zároveň zdôraznila, že vtedajšia štátna tajomníčka ministerka Kolíková bola po celý čas ticho. Remišová zdôraznila, že práve to je hlavnou časťou ich konfliktu a zdôraznila, že ich politické príbehy sú absolútne odlišné. 

Veronika Remišová ide do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Veronika Remišová? Šípková Ruženka, reaguje politológ

Politológ Ekonomickej univerzity Radoslav Štefančík tvrdí, že strana skončila už odchodom Andrej Kisku a útoky jej predsedníčky považuje za prekvapivé. "Ak pani Remišová vyčíta pani Kolíkovej jej minulosť, spoluprácu so Smerom, namieste je otázka, kde bola doteraz. Alebo sa vari zobudila z dlhého spánku, ako Šípková Ruženka? Len potom je otázne, kto je ten princ, ktorý spiacu princeznú z tej dlhoročnej kómy zobudil," poznamenal s tým, že Remišovej vyjadrenia sú priamym a otvoreným útokom na osobnú integritu ministerky Kolíkovej, resp. nepriamo povedané, odkaz celému krídlu Kolíkovcov, aby si zbalili svoje veci a odišli zo strany.

Veronika Remišová ide do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

"Tieto prekáračky jednej političky s druhou sú akceleráciou procesu rozpadu strany, ktorého začiatok môžeme datovať v momente, ako loď s dierou v trupe opustil jej kapitán," uviedol a dodal, že s výnimkou KDH a SNS totiž žiadna iná strana na Slovensku nebola schopná prežiť výmenu otca zakladateľa. "To, čo viacerí predpovedali pri odchode Andreja Kisku, sa dnes do bodky napĺňa. Ten proces zániku strany ešte bude chvíľu trvať, ale strana Za ľudí už v tomto momente strihá posledný meter svojej existencie," uzavrel Štefančík pre portál Topky. 

Hľadá sa premiér Heger?

Aktuálne politické dianie sa nepozdáva ani Michalovi Šimečkovi z Progresívneho Slovenska. Na sociálnej sieti upozornil, že Veronika Remišová de facto obvinila vlastnú ministerku Máriu Kolíkovú, že je človekom Fica a Kaliňáka. "Šéf poslaneckého klubu jednej koaličnej strany Pčolinský bude hlasovať za odvolanie ministra inej koaličnej strany Mikulca. Richard Sulík s Igorom Matovičom si už mesiace iba nadávajú cez médiá. Jednotliví ministri podávajú a sťahujú svoje demisie, podľa toho ako sa vyspia," uviedol s tým, že problémy sa nevyhýbajú ani parlamentu. 

Tlačová konferencia strany PS
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"A nikým nekoordinovaní poslanci si tu podľa ľubovôle navrhujú zákony o zákaze interrupcií, alebo zostávajú prilepení na svojich kreslách aj po vážnych obvineniach. Nečudujem sa, že ľudia strácajú dôveru v inštitúcie a preferencie rastú extrémistom a Smeru 1+2," zareogoval na to, čo našou krajinou aktuálne rezonuje najviac. 

Veronika Remišová ide do
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Nerozumiem však inej veci. Kde je premiér Heger? Je to predsa on, kto má zastaviť tento chaos a nasmerovať celú koalíciu k tomu, aby miesto seba začala riešiť reálne problémy občanov. Ak takúto autoritu - alebo odvahu - nemá, je to pre Slovensko veľmi zlá správa," uzavrel pohoršene svoj prísvok. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu