Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Osudové fotenie na koľajniciach! Dievča (†13) nestihlo odskočiť: Starostov ODKAZ plný zármutku

Vlak v DNV zrazil dve dievčatá Zobraziť galériu (4)
Vlak v DNV zrazil dve dievčatá (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

DEVÍNSKA NOVÁ VES – Utorkové popoludnie bolo v bratislavskej Devínskej Novej Vsi mimoriadne tragické. O život prišlo len trinásťročné dievča, ďalšie leží zranené v nemocnici. Tínedžerky zrazil vlak. Na trati sa mali fotiť. Starosta obce už prisľúbil pomoc rodinám obetí.

Oznámenie, že nad jedným z obchodných domov v Devínskej Novej Vsi zrazil vlak dve maloleté dievčatá, prijala polícia o 14:43. Na miesto okamžite vyrazili všetky záchranné zložky.

Súvisiaci článok: Vlak zrazil dve maloleté dievčatá v Devínskej Novej Vsi, jedno zraneniam podľahlo

Vlak zrazil dve maloleté
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Obe dievčatá mali trinásť rokov. Jedno z nich na mieste zomrelo a druhé skončilo v nemocnici. „Jedna z maloletých osôb utrpela na mieste devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Druhá osoba bola s ťažkými zraneniami prevezená do jednej z bratislavských nemocníc,“ oznámili policajti.

Podľa informácií Tvnoviny.sk sa štyri rovesníčky na železničnej trati fotili, pričom dve z nich stihli odskočiť pred vlakmi, ktoré prichádzali z oboch smerov.

Rušňovodič sa pokúsil zrážku zvrátiť

Podľa doterajších informácií polície sa rušňovodič snažil zrážke zabrániť. „Rušňovodič spozoroval pred železničnou stanicou v oblúku dve osoby ženského pohlavia, ktoré sa nachádzali v priechodovom priereze. Okamžite použil zvukové výstražné znamenie ako aj rýchlo činné brzdenie. Napriek tomu zrážke s týmito osobami už nedokázal zabrániť,“ uviedli ochrancovia zákona s tým, že strojvodca absolvoval dychovú skúšku na alkohol. Jej výsledok bol negatívny.

Vlak zrazil dve maloleté
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Starosta prisľúbil pomoc

Starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír na sociálnej sieti vyjadril úprimnú sústrasť všetkým, ktorých nešťastná udalosť zasiahla, a avizoval pomoc. „Dnešok (1. 6.) je pre nás, Devínskonovovešťanov, mimoriadne tragický a smutný. Jeden mladý život bojuje v nemocnici a, žiaľ, druhý vyhasol. Nič nevynahradí zmarený ľudský život a ťažko sa hľadajú slová pri takejto tragédii. Vyslovujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorých táto nešťastná udalosť zasiahla. Naša mestská časť bude súčinná pri vyšetrení všetkých okolností tohto nešťastia a sme pripravení akokoľvek pomôcť rodinám obetí,“ napísal Krajčír.

Osudové fotenie na koľajniciach!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Dárius Krajčír - starosta Devínskej Novej Vsi)

Polícia vedie trestné stíhanie

„Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví,“ dodali muži zákona.

Polícia na sociálnej sieti spočiatku informovala, že hospitalizované dievča svojim zraneniam podľahlo. Neskôr však toto tvrdenie vymazala. 

Viac o téme: VlakZrážkaDievčatáPolícia Devínska Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu