Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Reštaurácie môžu konečne otvárať aj interiéry: Má to však háčik! Toto určite nečakajte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: gettyimages)

BRATISLAVA - Aj v lepších, teda v oranžových a žltých okresoch, naďalej platí, že jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál. Samoobslužný výdaj jedál a nápojov na štýl švédskych stolov a samoobslužných bufetov nie je možný. Pripomenula to Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Rovnako stále platí, že príbor nesmie byť voľne dostupný na stoloch, ale musí ho priniesť personál k jedlu zabalený vo vreckovke. V ružových, červených a bordových okresoch je možné pokrmy a nápoje konzumovať len v exteriéri, na terasách.

V očkovacích centrách zažívajú vtipné momenty, ale riešia aj problémy

Zo zákulisia OČKOVACIEHO centra: Stáva sa všeličo! VIDEO Ukradnutá pečiatka, Duchoň vo vestibule či dojímavý potlesk (Zdroj: Video: Topky/Maarty)

Jesť už môžeme v lepších okresoch aj v interiéri

"V oranžových a žltých okresoch je možné piť a jesť aj v interiéri. Nutné je dodržať obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v oranžovom okrese, a obsadenie jedného stola najviac šiestimi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v žltom okrese," spresnila Račková. Potrebné je tiež zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi stolmi.

KORONAVÍRUS Reštaurácie môžu konečne
Zobraziť galériu (3)

V žltých a oranžových okresoch je potrebné mať v interiéri na tvári minimálne rúško, šatku alebo šál. To sa týka aj pobytu v reštaurácií. Rúško si možno dať z tváre dolu na čas nevyhnutný na jedenie a pitie. "Naďalej je potrebné vykonávať dezinfekciu jedálneho lístka, stolov a dotykových plôch po každom zákazníkovi a každú hodinu vykonávať dezinfekciu hygienických zariadení," dodala Račková.

KORONAVÍRUS Reštaurácie môžu konečne
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: ReštaurácieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu