Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Damborská sa stará o domov dôchodcov, ktorému šéfovala: Pomohla mu k 6 miliónom!

Poslankyňa založila domov dôchodcov, ktorý dostal miliónové dotácie.
Poslankyňa založila domov dôchodcov, ktorý dostal miliónové dotácie. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Koaličná poslankyňa z SNS Marta Damborská bojuje ako levica za peniaze pre Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Nádej v Zlatých Moravciach. Nebolo by na tom nič zlé, keby podporu 5 miliónov korún od Štátneho fondu rozvoja bývania nevybojovala pre domov, ktorému donedávna šéfovala. Teraz ho vedie jej dcéra.

Fond zase patrí pod rezort, ktorý riadi jej stranícky kolega Janušek. Organizácia navyše získala aj miliónovú dotáciu od ministerky práce Viery Tomanovej. Poslankyňa Marta Damborská predtým, ako sa stala poslankyňou, šéfovala domovu dôchodcov. Agendu po nej prebrala jej dcéra, ale to, že má k domovu naďalej blízko, Damborská nepopiera. „Dohliadam na to, lebo keď voľačo založíte, tak je to vaša srdcová záležitosť. Keď vidíte, ako samosprávne kraje porušujú zákon a nemáte finančné prostriedky, tak to nenecháte padnúť na hubu, tak bojujete,“ vysvetlila Novému Času žiadosti o podporu.

Práve domov dôchodcov Nádej uspel na Štátnom fonde rozvoja bývania, ktorý je pod rezortom jej straníckeho kolegu Mariana Janušeka. Fond schválil domovu podporu vyše 5 miliónov Sk. Poslankyňa argumentuje: „Vylučujem politické pozadie, pretože tam finančné prostriedky zostali nevyčerpané, tak tam mohol absolútne hocikto požiadať, a nebolo tých prostriedkov málo.“

Podľa nej peniaze aj tak ešte nemajú na účte, preto nechápe takýto „cirkus“. „Oni nám to síce schválili, ale my ešte nevieme, či to budeme čerpať. My sme ich ešte nedostali, ešte nevieme, čo ďalej,“ tvrdí. Financie by použili na rekonštrukciu domova.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu