Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kollár o tajnej schôdzke politických špičiek: Ak to bude nutné, stretnutia budú pokračovať

Zľava Boris Kollár, Ladislav Kamenický Zobraziť galériu (4)
Zľava Boris Kollár, Ladislav Kamenický (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Podľa šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) sa na tajnej schôdzke v sídle Slovenskej informačnej služby (SIS) prebrali len témy, ktoré bolo nevyhnutné prebrať. A v prípade, že to bude nutné, tajné stretnutia čelných predstaviteľov štátu budú pokračovať, povedal Kollár v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Kamenický si však myslí, že ľudia by sa mali dozvedieť, čo bolo obsahom stretnutia.

Predseda parlamentu Boris Kollár po tlačovej konferencii predstaviteľov koalície (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bližšie informácie o stretnutí na pôde SIS Kollár prezradiť nechcel. „Dohodli sme sa, že informovať o schôdzke bude len premiér Eduard Heger (OĽANO), a ja to dodržím,“ uviedol Kollár. Dodal však, že podporí návrh opozície, aby sa otvorila mimoriadna schôdza parlamentu v tejto súvislosti v utajenom režime.

Zároveň pripomenul, že ústavní činitelia pravidelne dostávajú správy z tajných služieb. „Sú to vážne veci, o ktorých sme sa museli rozprávať v takomto formáte,“ vysvetlil dôvod uskutočnenia spoločného tajného stretnutia Kollár. Pokračovanie takýchto stretnutí nevylúčil.

Kollár o tajnej schôdzke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podľa poslanca a podpredsedu strany Smer-SD Ladislava Kamenického by sa ľudia mali dozvedieť obsah stretnutia. Dôvodom je aj to, že sa objavujú o stretnutí rôzne teórie. „Tu si skutočne robíme srandu z ľudí. Ak sa stretne taká zostava, aká sa stretla, tak nemôže niekto hovoriť, že sa stretli na čajík o piatej, dali sme si koláčik a prečítali dennú tlač,“ okomentoval stretnutie Kamenický.

Kollár tiež v relácii potvrdil, že dohoda o zmenách kolúznej väzby medzi ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) a hnutím Sme rodina ešte nie je. Podla jeho slov smerujú k skráteniu väzby na štyri až päť mesiacov.

Opozičný poslanec Ladislav Kamenický
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

„Problém vidím v podmienkach kolúznej väzby, tie sú prísne a stáva sa, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú žiadne úkony. Keď budú mať konkrétny termín, to by ich malo prinútiť konať,“ skonštatoval Kollár. Podľa Kamenického strana Smer nemá problém podporiť skrátenie kolúznej väzby.

Viac o téme: Boris KollárLadislav Kamenický
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu