Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Incident v centre Bratislavy má dohru: Policajti majú útočnú zbraň aj identitu muža, hrozí mu väzenie

Policajti už majú páchateľa aj konštrukciu, s ktorou na nich zaútočil. Zobraziť galériu (3)
Policajti už majú páchateľa aj konštrukciu, s ktorou na nich zaútočil. (Zdroj: Tip čitateľa, Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Ešte začiatkom týždňa sme vás informovali o mimoriadne bujarých oslavách v bratislavskom Starom Meste počas víkendu po uvoľnení opatrení. Niektorí mladíci však boli až takí odvážni, že neváhali použiť násilie. Je to aj prípad mladíka, ktorý na mestských policajtov na už známom videu hádze kovovú konštrukciu. Karta sa obrátila a identitu muža aj útočnú zbraň polícia už má. Hrozia mu roky za mrežami!

Aktualizované o stanovisko Mestskej polície v Bratislave:

"Dňa 15.05.2021 počas zvýšeného výkonu služby príslušníci mestskej polície (konkr. Zásahovej jednotky a kynológie) v neskorých večerných hodinách reagovali na oznam o rušení nočného pokoja, ktorý preverovali na Námestí Nežnej revolúcie, pričom následne došlo k samotnému incidentu. Je potrebné v tejto súvislosti zdôrazniť, že sa jednalo o počin jednotlivca, nie skupiny ľudí. Dôvod, prečo takto dotyčný konal nám doposiaľ nie je známy. Počas incidentu nedošlo k žiadnym zraneniam. Policajnému zboru SR, ktorý sa prípadom podozrenia zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa už zaoberá, sme pripravení poskytnúť záznamy z mestského kamerového systému (príp. potrebnú súčinnosť). Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, v tejto chvíli bližšie informácie nie je možné poskytnúť. Ukončením núdzového stavu a s ním spojeným uvoľnením opatrení sa v uliciach mesta, pochopiteľne, zvýšil pohyb a koncentrácia ľudí. Vnímame to, samozrejme, aj my. V tejto súvislosti je však potrebné povedať, že ľudia sú, z nášho pohľadu, v drvivej väčšie disciplinovaní. Incident, ktorý sa odohral v noci zo soboty na nedeľu vnímame ako zlyhanie jednotlivca – občana," informovala Topky hovorkyňa MsP v Bratislave Barbora Krajčovičová.

Video zachytáva oslavy z Bratislavy v centrálnej časti Staré Mesto, kde prišli na bežnú kontrolu k alkoholom posilnenej mládeži jednotky mestskej polície, až to jeden z mladých ľudí nevydržal a zaútočil na nich hodením kovovej konštrukcie.

Výtržnosti v Starom meste v Bratislave po uvoľnení protipandemických opatrení (Zdroj: Tip čitateľa)


KORONAVÍRUS Prvé uvoľnenie opatrení a mladí sa neudržali: ÚTOK na políciu a naháňačka po vlastných v Starom Meste


Zbraň aj mladého muža už majú

Keďže sa po tomto čine za mladým mužom rozbehli všetci policajti a následne po ňom polícia vyhlásila pátranie a chcela ho z videa identifikovať, je už isté, že bezprostredne po útoku mladíka ešte nechytili. Sociálne siete sú však zradné a jeden z blízkych ľudí ho polícii nakoniec nahlásil. "Podľa doposiaľ zistených informácií mala osoba počas toho, ako príslušníci Mestskej polície Bratislava vykonávali svoju služobnú činnosť v bratislavskom Starom meste, hodiť z davu železnú konštrukciu, ktorá zasiahla dvoch zo zasahujúcich  mestských policajtov," popisuje skutok riaditeľstvo.

VIDEO Incident v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Hrozia mu roky väzenia, stíhaný bude na slobode

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I vzniesol obvinenie 23 - ročnému Andrejovi A. z Bratislavy pre zločin útoku na verejného činiteľa. Za takéto konanie v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov. Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode," napísali policajti, ktorí sa tiež poďakovali za identifikáciu páchateľa z videa.

VIDEO Incident v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Viac o téme: VýtržnostiPolícia útok BratislavaStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu