Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Trnavský kraj otvoril štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum

Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril v sobotu (8. 5.) štvrté veľkokapacitné očkovacie centrum, ktoré sa nachádza v športovej hale Družba v Trnave. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.

V sobotu v ňom bolo zaočkovaných 2000 ľudí vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech. V nedeľu je v pláne podať 2000 dávok vakcín od spoločnosti Moderna, ktorú kraj podáva prvýkrát. Obe očkovacie látky sú určené primárne pre ľudí s vekom 45 a viac rokov. "V športovej hale na Rybníkovej sme očkovali, respektíve očkujeme vakcínami od Pfizer/BioNTech a premiérovo aj Modernou. Kapacita v strednej zdravotníckej škole bola určená pre druhú dávku vakcíny od AstraZeneca," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Konzultácie a samotné podávanie vakcín bude v novom centre v réžii ambulantných lekárov a sestier. Organizačne centrum zabezpečuje krajská samospráva v priestoroch vypožičaných od mesta Trnava. "Od konca februára prevádzkujeme veľkokapacitné centrá v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave. Vďaka ďalšiemu centru môžeme pokračovať v nastavenom tempe podávania prvej dávky vakcíny. Zároveň ľudí preočkovávame druhou dávkou. S týmto cieľom pripravujeme otvorenie piateho centra v spolupráci s kúpeľmi v Piešťanoch," doplnil predseda TTSK.

Ako uviedol, vzhľadom na vyšší počet dostupných vakcín a rozširovanie kapacity očkovania hľadá samospráva dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier sú dostupné na špeciálnej stránke zdravazupa.sk/korona/#ockovanie.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKrajTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu