Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO z nočnej naháňačky v Bratislave: Šialencovi na BMW musel policajt rozbiť okno

Policajná naháňačka v Bratislave
Policajná naháňačka v Bratislave (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – V hlavnom meste bolo z noci na utorok rušno. Diaľničiari šli v pätách unikajúcemu vodičovi, ktorému v agresívnej jazde nezabránili ani prestrelené pneumatiky. Polícia ukázala autentické zábery z naháňačky i následného zadržania.

Šoféra BMW spozorovali diaľniční policajti na D1. „Vodiča sa nedalo nevšimnúť - totiž na diaľnici D1 jazdil v protismere, a to v smere od Zlatých pieskov do Petržalky,“ uviedli muži zákona. Hliadka šoféra prenasledovala a vyzývala ho, aby zastavil. V jazde však pokračoval a dokonca dupol na plyn.

Bratislavskí diaľničiari šli v pätách unikajúcemu vodičovi, padli aj výstrely (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Napokon padli výstrely. „Policajti v prenasledovaní vozidla pokračovali ďalej, pričom jeden zo službukonajúcich policajtov v zmysle zákona použil donucovací prostriedok – služobnú zbraň a streľbu do pneumatík unikajúceho vozidla. Vodič aj napriek poškodeným a vyprázdneným pneumatikám unikal ďalej a následne narazil prednou častou svojho vozidla do služobného policajného auta,“ priblížili ochrancovia zákona. Až vtedy muž zastavil. Ostal však sedieť v zamknutom aute a vystúpiť odmietol.

Policajt musel rozbiť okno

Keď šoféra policajti vyzvali, aby vystúpil, nespravil tak. „Oboma rukami mal držať volant svojho vozidla a súčasne zvyšoval otáčky motora. V zmysle odvrátenia ďalšieho priamo hroziaceho nebezpečenstva a to pokračovanie v jazde v protismere, jeden z policajtov rozbil okno na vodičovom aute a za použitia hmatov a chvatov muža z auta vytiahol,“ objasnili policajti.  

Muži zákona potom vodiča zadržali a nasadili mu putá. Muž sa mal správať agresívne a tiež mal klásť aktívny odpor. „Pravdepodobnou príčinou jeho správania bola skutočnosť, že vodič bol pod vplyvom omamných a psychotropných látok. To však potvrdia, alebo aj vyvrátia výsledky toxikologického skúmania, na ktoré bol hliadkou PZ eskortovaný,“ dodali ochrancovia zákona s tým, že v danom prípade sa vykonávajú všetky potrebné procesné úkony.

Viac o téme: StreľbaVodičNaháňačkaPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu