Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zadržali muža podozrivého zo zastrelenia policajta: Tento zločin nezostane nepotrestaný, tvrdí minister vnútra

Gérald Darmanin
Gérald Darmanin (Zdroj: SITA/Stephen de Sakutin, Pool via AP)

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v nedeľu muža, ktorý je podozrivý z toho, že minulý týždeň zastrelil v meste Avignon policajta. Zadržaný bol aj predpokladaný útočníkov komplic, uviedol na Twitteri francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin.

Policajt Eric Masson (36), otec dvoch detí, utrpel smrteľné strelné poranenia minulú stredu počas protidrogovej operácie. Dvakrát ho postrelil útočník, ktorý z miesta činu utiekol na skútri. "Tento zločin nezostane nepotrestaný," napísal Darmanin, ktorý polícii zablahoželal k dolapeniu možných páchateľov. Tých zatkli približne 20 kilometrov od juhofrancúzskeho Avignonu.

Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, ako sa stovky ľudí zúčastnili na spomienke na zosnulého policajta na miestnom policajnom komisariáte. Ďalšie pietne podujatie sa bude konať v utorok za účasti ministra Darmanina aj francúzskeho premiéra Jeana Castexa.

Policajtovo úmrtie vyvolalo vo Francúzsku pobúrenie a diskusie o tom, či vláda francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona dostatočne efektívne bojuje proti násilnej trestnej činnosti. K zastreleniu Massona došlo menej ako mesiac po vražde policajtky v meste Rambouillet juhozápadne od Paríža. Útok Tunisana, ktorý policajtku dvakrát bodol do krku, bol kvalifikovaný ako teroristický čin. Polícia páchateľa bezprostredne po skutku zastrelila.

Viac o téme: PolicajtStreľbaZadržanieFrancúzskoGérald DarmaninAvignon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu