Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje na Zemplíne 12 pacientov s KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HUMENNÉ - Počet pacientov hospitalizovaných v nemocniciach na Zemplíne s ochorením COVID-19 klesol za uplynulý mesiac o polovicu. Aktuálne ich je najviac v michalovskej, najmenej v trebišovskej nemocnici. Podporu umelej pľúcnej ventilácie (ÚPV) však stále potrebuje 12 pacientov.

"Na covidových lôžkach michalovskej nemocnice je dnes hospitalizovaných 33 pacientov, z toho piati potrebujú podporu ÚPV," uviedla komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková s tým, že v prvej polovici apríla ich tu mali hospitalizovaných v priemere 48 denne. V Nemocnici A. Leňa v Humennom sa zdravotníci aktuálne starajú o 18 covidových pacientov. Napojenie na ÚPV si vyžaduje zdravotný stav jedného z nich. Na začiatku apríla sa denný priemer hospitalizovaných pacientov pohyboval na úrovni 38.

Vo vranovskej nemocnici si lôžkovú zdravotnú starostlivosť vyžaduje zdravotný stav 21 pacientov, pomoc ÚPV potrebujú dvaja z nich. V prvý aprílový deň tu bolo hospitalizovaných 36 pacientov s ochorením COVID-19. "Trebišovská nemocnica mala počas prvých aprílových dní hospitalizovaných vždy vyše 20 covidových pacientov, tento týždeň nemala viac ako desať," doplnila Fedáková s tým, že v piatok tu zdravotníci poskytujú starostlivosť deviatim covidovým pacientom, pričom traja sú napojení na ÚPV.

Najväčší pokles pacientov hospitalizovaných na covidových lôžkach spomedzi zemplínskych nemocníc zaznamenala za uplynulé dva týždne mestská Nemocnica Snina. "Je to u nás oveľa, oveľa lepšie. Máme už len 15 covidových pacientov, jeden z nich je na umeleckej pľúcnej ventilácii. Je to obrovský rozdiel, pred mesiacom sme ich mali 45," vyjadril sa konateľ zariadenia Andrej Kulan.

Viac o téme: PacientiVentiláciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu