Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Humanitárna pomoc pre ľudí v Etiópii: Slovensko pošle takmer 100-tisíc eur

Humanitárna pomoc podporená Slovákmi sa už realizuje Zobraziť galériu (2)
Humanitárna pomoc podporená Slovákmi sa už realizuje (Zdroj: Mary’s Meals )

BRATISLAVA - V marci vyhlásilo päť slovenských mimovládnych organizácií eRko - Dobrá novina, Mary's Meals Slovensko, Nadácia Integra, SAVIO a Slovenská katolícka charita - s podporou Platformy rozvojových organizácií – Ambrela humanitárnu výzvu na pomoc africkému regiónu Tigraj. Cieľom zbierky Spolu pre Etiópiu bolo pomôcť obyvateľom zasiahnutým vojnovým konfliktom na severe krajiny. Slovensko podporí humanitárne aktivity v regióne Tigraj sumou 96.447,61 eura. Informoval o tom Jozef Magda Z eRko.

Výsledná suma darov určených na zabezpečenie humanitárnej pomoci od verejnosti dosiahla výšku viac ako 41.447 eur. K vyzbieraným darom v rámci výzvy Spolu pre Etiópiu prispejú organizácie eRko Dobrá novina, Slovenská katolícka charita cez zbierku Pôstna krabička a SAVIO sumou v celkovej výške 35.000 eur. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR prispelo finančným príspevkom vo výške 20.000 eur.

Humanitárna pomoc podporená Slovákmi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Mary’s Meals )

Finančné príspevky iniciatívy Spolu pre Etiópiu budú rozdelené medzi štyri projekty humanitárnej pomoci v rámci regiónu Tigraj, ktoré realizujú miestni partneri zapojených organizácií. Poskytnuté prostriedky využijú na financovanie najnevyhnutnejších základných potrieb. Prevažne vo forme potravinovej pomoci, pitnej vody, hygienických potrieb, prikrývok a prístreškov. Taktiež na zabezpečenie základných liekov v zdravotníckych zariadeniach a poskytovanie posttraumatickej a psychologickej starostlivosti, sociálnej práce a ďalších nevyhnutných činností v prospech obetí vojnového konfliktu.

Vojnový konflikt v Etiópii, ktorý vypukol v novembri 2020 v severnom regióne Tigraj, zhoršil zložitú situáciu v krajine. Akútnu humanitárnu pomoc podľa OSN potrebuje až 4,5 milióna z celkových šiestich miliónov obyvateľov regiónu.

Viac o téme: PeniazeHumanitárna pomocSlovenskoEtiópiaTigraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu