Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mali sme pravdu, Sorosove peniaze ovplyvňujú dianie na Slovensku, tvrdí Robert Fico

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Šéf Smeru-SD a expremiér Robert Fico tvrdí, že peniaze amerického podnikateľa Georga Sorosa ovplyvňovali a ovplyvňujú dianie na Slovensku. Tvrdí, že boli a sú využívané na podporu či "likvidáciu" vybraných politikov. Vyhlásil to na štvrtkovej tlačovej konferencii v reakcii na informácie, že finančná skupina Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press a predala svoj podiel investorovi Media Development Investment Fund (MDIF) New York.

Mali sme pravdu, Sorosove peniaze ovplyvňujú dianie na Slovensku, tvrdí Robert Fico (Zdroj: Topky/Maarty)

Fico hovorí, že MDIF je pod kontrolou "jedného z najväčších podvodníkov na svete Georga Sorosa" a ide o vážnu zmenu v kvalite mediálneho priestoru na Slovensku. Fico hovorí o priznaní, že je slovenská politika takto ovplyvňovaná. Spolupracujú na tom podľa neho i niektoré médiá na Slovensku, ktoré sa sami označujú za transparentné či objektívne. Zdôraznil, že peniaze Sorosa sa nemôžu využívať proti či pre vybraných politikov. Naďalej tvrdí, že Soros podporoval aj protivládne protesty na Slovensku v roku 2019 a opakovane hovorí, že šlo o pokus o prevrat.

Mali sme pravdu, Sorosove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Portál Sme vo štvrtok informoval o zmenách v akcionárskej štruktúre vydavateľstva Petit Press. Okrem MDIF sú podľa jeho slov investormi aj manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík, ktorí kupujú zvyšných 5,5 percenta akcií. Šéf vydavateľstva Fulmek hovorí o dôležitej zmene a ocenil, že novým akcionárom bude MDIF. V súvislosti s odchodom Penty hovorí Sme o odlišných názoroch na ďalšiu stratégiu a rozvoj vydavateľstva medzi Pentou a jeho vedením v poslednom období.

Mali sme pravdu, Sorosove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: PeniazeRobert FicoSmer-SDGeorge Soros
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu