Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sheila, ktorá močila na Korán a vyhrážala sa prezidentke: Prokurátor ju chce vidieť na psychiatrii!

Sheila je stále nepoučiteľná Zobraziť galériu (2)
Sheila je stále nepoučiteľná (Zdroj: Reprofoto - Youtube/ústavná povinnosť)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd v Pezinku sa bude zaoberať návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry uložiť z extrémizmu a iných trestných činov obvinenej Sheile Szmerekovej ochranné opatrenie.

Sheila čaká na rozsudok o tom, či bude umiestnená na psychiatrii (Zdroj: FB/Sheila Szmereková)

Ako vyplýva z rozpisu činnosti ŠTS, verejné zasadnutie v tejto veci je naplánované na stredu (28. 4.). "ÚŠP navrhuje obvinenej uložiť ochranné opatrenie, psychiatrické liečenie, a to ústavnou formou. Návrh bol na ŠTS podaný 8. februára tohto roka," informovala vo štvrtok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Vyhrážky prezidentke, aj bludová porucha: VIDEO Sheila čaká na rozhodnutie súdu! Čas si kráti netypicky

Na súd teda nebola podaná obžaloba pre žiadny trestný čin a ani pre žiaden skutok, takže sa v prípade Sheily Szmerekovej zatiaľ neuskutoční hlavné pojednávanie. Sheila Szmereková, obvinená z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia, prečinu nebezpečného vyhrážania a ďalších skutkov, je väzobne stíhaná od konca októbra minulého roka. Rozhodol o tom najskôr ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, a následne aj Najvyšší súd (NS) SR.

Národná kriminálna agentúra zadržala Sheilu Szmerekovú 8. októbra 2020 a obvinila ju z viacerých trestných činov. V minulosti mala zadržaná napríklad pomočiť a spáliť Korán. Obvinenia voči nej boli vznesené aj zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Viac o téme: PsychiatriaOpatrenieVyhrážkyObvinenie Sheila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu