Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Polícia zverejnila výsledky kontrol dodržiavania opatrení: Vyše 3000 porušení! Koľko vybrali na pokutách?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Minulý týždeň zaznamenali policajti 3219 porušení protipandemických opatrení. Napomenutím vybavili 509 prípadov a uložili 2245 pokút v celkovej výške 110.320 eur. V 92 prípadoch vec postúpili a v riešení je 38 prípadov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia kontroluje opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu (Zdroj: TASR - František Iván)

Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia naďalej vykonáva kontroly a  zameriava sa aj na odhaľovanie nedodržiavania opatrení.

KORONAVÍRUS Pripravte sa na poriadne kontroly: Polícia bude hliadkovať aj na hraniciach okresov

"Policajti zistili 37 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, päť prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok, 916 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok, 2261 prípadov porušenia zákazu vychádzania," priblížila hovorkyňa. Počas uplynulého týždňa bolo do služby velených takmer 19.000 policajtov a vojakov v rámci bežného aj zvýšeného výkonu služby.

Počas jedného týždňa skontrolovali viac ako 78.000 osôb. Od začiatku roka polícia eviduje v rámci kontrol opatrení celkovo 59.477 priestupkov a deliktov. Ako pripomenula Bárdyová, napriek uvoľneniu opatrení stále platí núdzový stav, preto polícia využíva počas výkonu kontrol všetky dostupné sily a prostriedky Policajného zboru, ale aj príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Polícia zverejnila výsledky kontrol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

"Počas kontrol sa zameriavame na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb (nákupné strediská, stanice, odberné miesta a podobne). Kontroly pokračujú aj na hraničných priechodoch a na vnútorných hraniciach so zlou, respektíve zhoršenou epidemiologickou situáciou," doplnila hovorkyňa. Polícia úzko spolupracuje aj s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva SR.

Viac o téme: PokutyOpatreniaPandémiaPolícia Porušenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu