Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič opäť dokázal, že nemá právo spravovať najdôležitejší rezort, hovorí Hlas-SD

Členovia strany Hlas-SD
Členovia strany Hlas-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) opäť dokázal, že nemá absolútne žiadne právo spravovať najdôležitejší vládny rezort. Vyhlásila to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na Matovičovu štvrtkovú tlačovú konferenciu k vakcíne Sputnik V. Stanovisko strany poskytla jej hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Prezidentkou usvedčený klamár dnes v priamom prenose predviedol hodinové ťaženie voči jednej štátnej úradníčke, ktorú obvinil za všetky svoje zlyhania len preto, lebo si dovolila uprednostniť odborný výkon svojho povolania pred politikou," uviedla strana v súvislosti s kritikou Matoviča voči Štátnemu ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho predsedníčke Zuzane Baťovej.

Hlas-SD tvrdí, že Igor Matovič nevie riadiť štát, ponižuje jeho diplomatickú službu, "nečítal zmluvu, ktorú sám dohodol, nezaplatil za vakcíny ruskej strane" a vinníka našiel v Baťovej a slovenských médiách. "Jeho tlačovka je ďalším dôvodom pre premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby ministra financií okamžite navrhol odvolať," uzavrela strana.

Viac o téme: MinisterTlačová konferenciaRezortIgor MatovičHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu