Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

PRVÉ REAKCIE po Čaputovej: Ešte väčší škandál, ako sme čakali! Baťo sa vysmial Matovičovi, unikla utajená zmluva

Na nové zistenia o zmluve na nákup Sputnikov reagujú ďalšie verejne činné osoby. Zobraziť galériu (7)
Na nové zistenia o zmluve na nákup Sputnikov reagujú ďalšie verejne činné osoby. (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel, FB/Rado Baťo)

BRATISLAVA - Po tom, čo dnes prezidentka Zuzana Čaputová verejnosti prezradila detaily o zmluve na nákup ruských vakcín Sputnik V vyšlo najavo, že expremiér a minister financií Igor Matovič (OĽaNO), zrejme klamal o dôvode, prečo chcú náhle Rusi Sputnik naspäť. Vynorilo sa veľa reakcii a nechýbal ani stabilný Matovičov kritik a jeho podriadený Radoslav Baťo. Ten nielen jeho posiela rovno do basy!

Prezidentka tvrdí, že dôvodom, prečo chcú Rusi Sputnik V naspäť nie je ten, že bol testovaný v necertifikovanom laboratóriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ministerstvo zdravotníctva reaguje

"Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský po nástupe do funkcie od začiatku zodpovedne a rozvážne rieši zdedenú problematiku ohľadom vakcíny Sputnik V so zreteľom cieľa bezpečného očkovania ľudí na Slovensku. Čo sa týka zverejnenia zmluvy, aktuálne predmetné analyzujeme," píše rezort zdravotníctva.

PRVÉ REAKCIE po Čaputovej:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Ostatné dielčie informácie vzhľadom na aktuálne zmluvné podmienky komentovať v tejto chvíli nemôžeme. Našim cieľom je čo najskôr zaočkovať bezpečne ľudí na Slovensku a čo najskôr vytvoriť kolektívnu imunitu, aby sme sa ako spoločnosť vedeli voči vírusu účinne brániť," uzavrel Lengvarského rezort.

To, že dôvod vrátenia Sputnika nesúvisí s testovaním v necertifikovanom laboratóriu potvrdila pre Denník N aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). "Čo sa týka otázky, či je pravdivá informácia, že ruská strana namietala v liste zo 6. apríla preverovanie šarží v laboratóriu, táto informácia je nepravdivá,“ tvrdí Kolíková.

PRVÉ REAKCIE po Čaputovej:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Baránik hovorí o tajomnej klauzule

Poslanec SaS Alojz Baránik sa domnieva, že súčasťou našej zmluvy môže byť klauzula z tej maďarskej verzie. "Spočíva v tom, že o našich právach a povinnostiach bude rozhodovať ruská kvázi-súdna inštitúcia (arbitrážny súd), a to v Moskve a podľa práva Ruskej federácie. Bŕŕ. 
My vlastne ani nevieme, čo tá zmluva pre nás znamená. Predpokladám, že čokoľvek, čo si niekto na druhej strane zmyslí,"
 myslí si Baránik.

PRVÉ REAKCIE po Čaputovej:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Baránik Právo a Sloboda)

Truban si myslí, že je čas zverejniť zmluvu

Bývalý šéf Progresívneho Slovenska Michal Truban sa rozhodol ako prvý z mimoparlamentných strán komentovať dianie okolo preštudovania zmluvy na Sputnik a prezidentkinho vyhlásenia. "Okrem toho sme sa pred pár dňami z útržkovitej odpovede nového ministra zdravotníctva dozvedeli, že Marek Krajčí vydal ministerskú výnimku na inú vakcínu, než nám bola dodaná. Je čas prestať zahmlievať, zatajovať a útočiť. Máme právo poznať jasné fakty a vidieť dokumenty. Igor Matovič a Marek Krajčí nakúpili Sputnik V za naše peniaze, Ministerstvo zdravotníctva ju musí náležitým spôsobom zverejniť bez ďalších odkladov a špekulácií," myslí si Truban.

PRVÉ REAKCIE po Čaputovej:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


MIMORIADNE VIDEO Matovič klamal! Čaputová tvrdí, že vrátenie Sputnikov vôbec nesúvisí s testami v laboratóriách


Rado Baťo vypenil a posiela oľaňákov s Matovičom do basy!

Častý a ostrý kritik Igora Matoviča (ktorý je teraz navyše jeho podriadený na min financií) sa ozval tiež, podľa neho "do basy s Matovičom patria viacerí". "Takže ešte raz a pomaly. Igor Matovič verejne klamal o tom, že Rusko požiadalo Slovensku o vrátenie vakcín kvôli testovaniu šarží v "necertifikovanom" laboratóriu," píše v statuse Baťo, s ktorým má Matovič katastrofálny vzťah a ich prestrelka zo sociálnej siete, pričom v nej figurovala aj Baťova žena Zuzana (šéfka ŠÚKL-u) je známa.

Radoslav Baťo
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB / Rado Baťo)

"Nikto z tých OĽaNO žebrákov vo vláde na čele s Eduardom Hegerom si toto úplne kľúčové tvrdenie, na ktorom psychopat Matovič postavil svoj útok na liekovú agentúru a vedcov, neoveril. Až prezidentka si vypýtala doklady a zistila, že Matovič klame. Do tej basy by Matovič nemal zďaleka ísť sám," vyhlásil Baťo.

Viac o téme: VládaZmluvaReakcieRuskoIgor MatovičZuzana ČaputováSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu