Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bratislavčan na ulici zbil mladé dievča: Svedkyni sa naskytol otrasný pohľad: Agresor si trúfol aj na policajta

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA –  V uliciach hlavného mesta došlo na sklonku marca k veľmi surovému útoku. Dvadsaťpäťročný muž podľa doterajších zistení polície verbálne i fyzicky napadol 19-ročné dievča, následne zaútočil na ochrancu zákona.

VIDEO Dievčina zaspala na hradbách a zrútila sa z 15-metrovej výšky

Desivý pád: Dievčina zaspala na hradbách a zrútila sa z 15-metrovej výšky (Zdroj: FB/Mestská polícia Brno)

Mladý Bratislavčan má na krku obvinenie z útoku na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom výtržníctva. Vnesené mu bolo po tom, ako políciu 31. marca okolo pol štvrtej popoludní kontaktovala svedkyňa incidentu.   

Mladík mal na ulici Námestie Biely kríž po predchádzajúcej verbálnej výmene názorov zaútočiť na 19-ročnú dievčinu. Ako uviedli ochrancovia zákona, najprv ju mal zhodiť na trávu a následne ju mal viackrát udierať do oblasti hlavy a trupu. „Tento prípad spozorovala svedkyňa, ktorá okamžite zalarmovala políciu,“ dodali.

Čítajte aj: Krvavý útok nožom v bratislavskom podchode: FOTO Muž (41) skončil na urgente, agresor už čelí obvineniu

Najprv zbil ženu, potom napadol policajta

Len čo na miesto dorazili policajti, muž bol vyzvaný, aby okamžite upustil od agresívneho konania. Na slovnú výzvu však nereagoval, naopak, svoj útok mal nasmerovať aj na jedného z policajtov. Tomu mal najprv strhnúť z uniformy menovku, potom mal začal do neho strkať a sácať, pri tom všetkom mu mal aj vulgárne nadávať a vyhrážať sa mu smrťou.

Na miesto sa v tej chvíli už dostavili ďalšie hliadky. Mladík sa pokúsil o únik, no muži zákona ho ihneď zadržali a nasadili mu putá. Aj počas vykonávania tohto služobného zákroku sa mal opätovne pokúsiť o fyzický útok na policajta. „Ani po zadržaný obvineného slovné vulgárne útoky z jeho strany neutíchali,“ doplnili ochrancovia zákona.

Agresor putoval rovno do cely policajného zaistenia. V súčasnosti sa nachádza v ústave na výkon väzby. V prípade preukázania viny pred súdom mu môže byť uložený trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Viac o téme: NapadnutieVýtržníctvoPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu