Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodič si myslel, že prekabáti policajtov: VIDEO Takto amatérsky sa snažil schovať pred hliadkou

Muž urobil podozrivý manéver, a schoval sa za dopravnú značku.
Muž urobil podozrivý manéver, a schoval sa za dopravnú značku. (Zdroj: Polícia ČR)

BŘECLAV - Vodič červeného seatu upútal pozornosť mestskej polície v českom Veselí nad Moravou. Keď hliadku zbadal, postavil sa za značku na parkovacou mieste. Vyzeralo to, akoby sa za ňu chcel „ukryť“.

Týmto podozrivým manévrom si však nepomohol a naopak vzbudil u hliadky pozornosť. Policajti si okrem toho všimli, že vozidlo veľmi dymí, takže asi nebolo v dobrom technickom stave.

Vodič šoféroval aj napriek tomu, že mal zákaz riadenia do roku 2026 (Zdroj: Polícia ČR)

Podľa dymu hliadka vozidlo našla na parkovisku pred jedným supermarketom. Policajti si všimli, že sa spolujazdkyňa narýchlo snaží vymeniť si so šoférom miesto. Lenže už bolo neskoro, hliadka totižto bola už pri podozrivom vozidle. I keď chvíľu zapierali, nakoniec sa obaja priznali k tomu, kto automobil šoféroval. Počas kontroly sa zistilo, že podozrivý za volant rozhodne nepatril.

Mal totiž zákaz riadenia až do roku 2026. Vodičovi v dychovej skúške nenamerali žiadny alkohol a test na drogy odmietol.

VIDEO Polícia zadržala muža odsúdeného v Česku za miliónové podvody: Skrýval sa 12 rokov

„Zodpovedať sa bude okrem marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania (už tohtoročný tretí jazda v zákaze) tiež z ďalšej trestnej činnosti majetkového charakteru. Auto, s ktorým opakovane páchal trestnú činnosť, skončilo zaistené v policajnom sklade. O jeho ďalšom osude rozhodne súd. Trestnú činnosť podozrivého rieši břeclavskí kriminalisti,“ píše sa na stránke Polície ČR.

Viac o téme: VozidloDymZákaz šoférovaniaPolícia ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu