Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia, pozor! SOI-ka varuje pred detským bicyklom na FOTO, hrozia škaredé zranenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Jarné počasie a koronavírusové reštrikcie sa podpísali pod zvýšení záujem o exteriérové aktivity. Rodiny, ktoré chodia na cyklovýlety, by však mali zbystriť pozornosť. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) totiž upozornila na nebezpečný bicykel pre mladých cyklistov, ktorý je vyrábaný na Slovensku.

VIDEO Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie

Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie (Zdroj: Topky/Maarty)

Slovenská obchodná inšpekcia na svojej stránke varuje pred bicyklom pre mladých cyklistov Vedora intro 20. Hrozí riziko poranení. „Lanká na bicykli sú vyhotovené tak, že čiapočky chrániace ich konce neodolajú požadovanej sile a pri ich odstránení hrozí riziko bolestivého pichnutia nechráneným koncom lanka. Zadná protišliapacia brzda nie je vybavená vhodnými poistnými prvkami. Pri nárazovej skúške prišlo k nalomeniu pedála. Pedál by sa mohol pri jazde zlomiť a mohlo by prísť k následnému pádu a poraneniu jazdca,“ objasnila príčiny nebezpečnosti inšpekcia.

Bicykel pre mladých Vedora intro 20
Zobraziť galériu (3)
Bicykel pre mladých Vedora intro 20  (Zdroj: SOI)

Čítajte aj: Úrady varujú pred nebezpečnou kozmetikou: FOTO Ak ju máte v kúpeľni, zbystrite!

SOI už nariadila stiahnutie bicyklu z trhu a povinnosť informovať o tomto nebezpečnom výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny,“ podotkla inšpekcia, ktorá odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Viac o téme: BicykelNebezpečenstvoSOI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu