Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Cestný pirát na BMW to pod Tatrami poriadne prešvihol: TOMUTO sa rozhodne nepoteší!

Cestný pirát pod Tatrami Zobraziť galériu (4)
Cestný pirát pod Tatrami (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

POPRAD/BRATISLAVA – Problémy s rýchlosťou i alkoholom. Policajti počas sviatkov potrestali viacero nezodpovedných vodičov a opätovne vyzvali na opatrnosť.   

VIDEO Bratislavčan vyšiel so štvorkolkou na chodník, malé deti padali z bicyklov

Bratislavčan so zákazom šoférovania ohrozoval na štvorkolke viacero ľudí (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Rýchlosť prekročil takmer dvojnásobne

„Možno sa ponáhľal domov na sviatky,“ okomentovali na sociálnej sieti prešovskí policajti vodiča BMW, ktorý na ceste I. triedy I/66 Veľká Lomnica – Poprad poriadne prešvihol rýchlostný limit. Namiesto deväťdesiatky jazdil až 178 km/h. Maximálnu dovolenú rýchlosť tak prekročil o 88 km/h.

Šoféra pokuta neminie. Do schránky mu príde šek. „Keďže prekročenie rýchlosti bolo zaznamenané v rámci objektívnej zodpovednosti, vodič môže očakávať od nás pozdrav,“ doplnili ochrancovia zákona.

Cestný pirát na BMW
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Za volant si sadli opití

Bratislavskí policajti zas počas nedeľných kontrol zaznamenali dvoch vodičov, ktorí šoférovali opití. Šlo o 22-ročného muža, ktorý nafúkal 0,26 miligramu na liter (mg/l). „Mladému mužovi, ktorý sa podľa jeho slov vybral do prírody, bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a za spáchanie tohto priestupku bude riešený v správnom konaní,“ priblížili zástupcovia zákona.

Cestný pirát na BMW
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Faecbook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Dychovej skúške podrobili aj 31-ročnú vodičku. „Dreger v tomto prípade ukázal hodnotu 0,57 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje hodnotu 1,19 promile,“ uviedli policajti. Zároveň skonštatovali, že išlo o trestný čin, keďže hodnota bola väčšia ako jedno promile. Vodičke tak bolo vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Cestný pirát na BMW
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Faecbook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Polícia znova apeluje a vyzýva vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. „Buďte na cestách zodpovední. Alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožívajte.“

Viac o téme: AlkoholVodičRýchlosťPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu