Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nový prehľad čiernych okresov: KORONAVÍRUS je na ústupe! Situácia sa zlepšuje, musíme vydržať

Situácia sa v oblasti pandémie zlepšuje. Zobraziť galériu (7)
Situácia sa v oblasti pandémie zlepšuje. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, MZ SR)

BRATISLAVA - Situácia na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom sa neustále zlepšuje. V utorok to na pôde Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR povedal minister financií a budúci premiér Eduard Heger (OĽANO). Klesajú počty pozitivity vykonaných testov, znížilo sa reprodukčné číslo, klesá počet úmrtí a v nemocniciach je menej pacientov. Menej pacientov tiež potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Naopak, stúpa počet zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19, rovnako ako počty vakcín.

Situácia na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom sa neustále zlepšuje. Klesajú počty pozitivity vykonaných testov, znížilo sa reprodukčné číslo, klesá počet úmrtí a v nemocniciach je menej pacientov. Menej pacientov tiež potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Naopak, stúpa počet zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19, rovnako ako počty vakcín.

VIDEO Tlačová konferencia ministerstva zdravotníctva:

Heger opäť oznámil skvelé správy: Čísla v oblasti pandémie naďalej klesajú, treba striehnuť na sviatky (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nový prehľad čiernych okresov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: MZ SR)

"Toto je veľký týždeň. Chcel by som začať slovami ďakujem a prosím. Ďakujem, že dodržiavate opatrenia a môžeme oznamovať pozitívne správy v poklese čísel. Preto to druhé slovo: Prosím, vydržme počas tej Veľkej noci. Ten zápas bude o nás a aj o tom, či zasadíme pandémii rozhodujúci úder," povedal Heger.

Tlačová konferencia Ministerstva zdravotníctva
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Od budúceho pondelka (5. 4.) bude podľa COVID automatu desať okresov v čiernej zóne, teda vo štvrtom stupni varovania. V bordovej zóne ich bude 52, v červenej bude 17 okresov.

Nový prehľad čiernych okresov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: MZ SR)

Nový prehľad čiernych okresov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: MZ SR)

Krajina naďalej zostáva v čiernej farbe. "Dôvodom je, že počet hospitalizovaných v nemocniciach s ochorením COVID-19 neklesol pod 3000," vysvetlil Peter Stachura, štátny tajomník MZ. Ostatné ukazovatele sa však zlepšili, Stachura preto nevylúčil, že ďalší týždeň by sa krajina mohla dostať do lepšej, bordovej farby. Vo štvrtom stupni varovania sa budú nachádzať po novom okresy Čadca, Ilava, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad a Trenčín.

Nový prehľad čiernych okresov:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: MZ SR)

Tretí a druhý stupeň varovania

V treťom stupni sa budú nachádzať okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I- IV, Brezno, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Levoča, Liptovský Mikuláš, Malacky, Martin, Michalovce, Námestovo, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Stará Ľubovňa, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Tlačová konferencia Ministerstva zdravotníctva
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V druhom stupni varovania sa budú nachádzať okresy Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Levice, Medzilaborce, Nitra, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava a Zlaté Moravce.

Galéria: Celá prezentácia MZ SR

Viac o téme: KoronavírusPandemická situácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu