Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dobitý 12-ročný Patrik bojuje o život!

Malý Patrik má vážne zranenie hlavy a držia ho v umelom spánku. Zobraziť galériu (4)
Malý Patrik má vážne zranenie hlavy a držia ho v umelom spánku.

TRNAVA - Bitka na ulici! Žiak trnavského učilišťa Marcel (18) dobil za bieleho dňa školáka Patrika (12). Brutálny incident sa odohral na Odbojárskej ulici v Trnave.

Útočník sa po ňom pobral do školy na hodinu zdravotnej prípravy! No o polhodinu už bol v rukách policajtov. Jeho obeť skončila s vážnym poranením hlavy v bratislavskej nemocnici. Chlapca lekári udržujú v umelom spánku.

Dráma sa odohrala včera ráno medzi rodinnými domami na jednej z trnavských ulíc. Po chodníku oproti sebe kráčali Patrik (12) a Marcel (18). Obidvaja išli do školy - mladší do základnej, starší do učňovky. Prvé informácie hovorili o tom, že išlo o náhodný incident na ulici. Podľa zistení Nového Času mohlo ísť aj o pomstu. "Marcel podkopol Patrikovi nohu. Ten padol na zem, potom mu šliapol na hlavu a pristúpil oko," povedal Rado (11), ktorý tvrdí, že útok videl spolu s kamarátom Rudom (11).

"Potom prišli dospelí a zranenému chlapcovi zavolali sanitku," dodal ďalší zo svedkov. Na chodníku, kde k bitke došlo, bolo aj niekoľko hodín po incidente vidieť stopy krvi. Podľa malých svedkov mohla byť bitka pomstou za to, že Patrik pred časom nazval útočníka „vajíčkom“.

Po útoku sa Marcel pokojne pobral do učňovky. O polhodinu si po neho prišli do školy policajti. Na políciu ho odvliekli z hodiny, kde práve preberali zdravotnú prípravu. "Nie je to pre našu školu dobrá vizitka. Nemám však informácie, že to bol konfliktný žiak," povedal riaditeľ Stredného odborného učilišťa strojárskeho v Trnave Jozef Ormany, ktorý bol pri zatýkaní žiaka.

Obeť útočníka s vážnymi poraneniami hlavy previezli do trnavskej nemocnice. "Mama išla za Patrikom do nemocnice," povedal starší brat David (16). O niekoľko hodín ho transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. "Prijali ho s izolovaným poranením hlavy. Je v umelom spánku, mimo bezprostredného ohrozenia života. O perspektívach sa hovoriť zatiaľ nedá. Uvidí sa v priebehu niekoľkých dní," povedal službukonajúci lekár Dirk Karovič z Detskej kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny v Bratislave.

"Vyšetrovateľ Marcela obvinil z ublíženia na zdraví. Ak ho súd uzná za vinného, hrozí mu trest 5 až 12 rokov," povedala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredátusová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu