Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žiadame vyšetriť najťažší zločin Matovičovej vlády, apeluje Dobrá voľba

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na verejnosť preniká čoraz viac dôkazov, že vláda Igora Matoviča hrubo zanedbala nákupy registrovaných vakcín. Podľa najnovších informácií bude Slovensko treťou najhoršou krajinou EÚ v počte ľudí, ktorí budú do leta zaočkovaní dvoma dávkami. Dôvod je, že patríme medzi štáty, ktoré si objednali najmenej dávok.

“Aspoň už konečne vieme, čo bolo skutočnou príčinou cirkusu, ktorý tu Matovič v posledných týždňoch naplno rozpútal. Snažil sa tým iba prekryť to, že náš všetkých nehorázne oklamal. Spoločne s bývalým ministrom Krajčím zanedbali svoju základnú povinnosť v boji proti pandémii: objednať dostatok registrovaných vakcín. Namiesto toho najskôr obťažovali ľudí so zbytočným plošným testovaním za stovky miliónov eur. A teraz už tri týždne obťažujú s nekonečnou vládnou krízou, ktorou už otrávili celú krajinu. Zomrelo už deväťtisíc ľudí a táto tragédia nemá konca.”

Dobrá voľba žiada, aby bola vytvorená vyšetrovacia komisia, ktorá by preverila postup štátu pri objednávaní vakcín a jasne pomenovala, akú v tom  zohrali úlohu Matovič, Krajčí a ďalší strojcovia súčasnej katastrofy. Za toto si zaslúžia niesť nielen politickú ale aj plnú hmotnú a trestnoprávnu zodpovednosť.

Viac o téme: VládaIgor MatovičDobrá voľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu