Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VLÁDNA KRÍZA Benčík si dupol nohou: Podporovanie trojkoalície bez SaS by bola neodpustiteľná zrada

Ján Benčík Zobraziť galériu (2)
Ján Benčík (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Poslanec z klubu Za ľudí Ján Benčík už skôr avizoval, že nemá v pláne podporovať súčasnú vládnu koalíciu, ak na jej čele zotrvá premiér Igor Matovič (OĽaNO). Po páde viacerých ministrov sa karta neobrátila, no skôr pritvrdil. Reč je totiž o možnej trojkoalícii bez liberálov z SaS. Benčík nechce podporovať ani túto verziu.

Benčík tak len zrkadlovo reagoval na ranné slová Richarda Sulíka o tom, že vládnuť bez Za ľudí by považoval za zradu. "Pokračovanie v trojkoalícii bez SAS a potvrdenie dezinterpretácie krízy zo strany Igora Matoviča a OĽANO by bolo neodpustiteľnou zradou partnera aj princípov morálky, ktorá musí platiť aj v politike," myslí si tiež Benčík.   

Sulík oznámil, že SaS pozastavuje účasť v koalícii: Sme ochotní vzdať sa rezortu, ale Matovič musí odísť (Zdroj: Topky/Maarty)

Odmieta akékoľvek "zaručené" chýry

Benčík tak z jeho strany odmieta aj akékoľvek "zaručené chýry" ktoré hovoria o trojkoalície bez jednej z týchto strán. "Pokračovanie v trojkoalícii je za týchto okolností pre mňa neprijateľné. Verím, že rovnako sa zachová aj poslanecký klub a strana Za ľudí, ktorej oficiálnym stanoviskom je pokračovanie vo štvorkoalícii a odchod Igora Matoviča z postu premiéra. Najmä kvôli občanom je neprijateľné a nedôstojné predlžovanie vládnej krízy v čase pandémie, ktorá ohrozuje ich zdravie, život, normálne fungovanie aj zdroje ich obživy či podnikania," uzavrel.

VLÁDNA KRÍZA Benčík si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ján Benčík - Za ľudí)

Viac o téme: Vládna krízaSaSTrojkoalíciaJán BenčíkZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu