Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší zásah NAKA proti siskárovi! Policajti išli po Petrovi Koščovi

Peter Košč Zobraziť galériu (4)
Peter Košč (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Ďalší zásah NAKA! Elitní policajti mali v skorých ranných hodinách zasahovať v dome Petra Košča, bratislavského podnikateľa, ktorý bol poradcom bývalého šéfa SIS Jozefa Magalu aj Antona Šafárika.

V dome Petra Košča zasahovali policajti (Zdroj: Ivan Mego)

Policti prišli do domu Petra Košča okolo piatej hodiny ráno. Pred domom bolo aj vozidlo s označením tajnej služby. Informáciu nám potvrdili viaceré zdroje. Z policajného prostredia sa však šíria rôzne informácie. Košč údajne stihol pred políciou utiecť.

Dom Petra Košča.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Dom Petra Košča.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Dom Petra Košča.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Ivan Mego)

Peter Košč je známy aj vďaka svojim kontaktom na vysokopostavených ľudí. Blízky vzťah mal aj so zadržaným exšéfom SIS Vladimírom Pčolinským, ale aj na mnohých iných politikov zo súčasnej opozície aj koalície. Jeho meno sa spomína aj v spise Gorila ako človeka, ktorý mal po nástupe Magalu do SIS vykonávať personálne pohovory. Tajní ho poznajú pod prezývkou Pán X. 

Peter Košč má styky aj s bratislavským podsvetím. V rokoch 2008 až 2013 podnikal s Marekom Trajterom, blízkym človekom bossa bratislavského podsvetia Róberta Lališa, alias Kýbla. Trajter bol stíhaný za vraždu Romana Deáka, ktorú si vraj u Kýbla objednal. V SIS pôsobil aj Petrov brat Pavol Košč. Tiež mal byť personalistom.

Bratia Koščovci sa spomínajú aj v Threeme Mariana Kočnera v súvislosti s údajnými kompromitujúcimi fotografiami expremiéra Petra Pellegriniho. Často o nich písal na svojom blogu aj bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth. 

Viac o téme: ZadržanieSISNAKAPeter Košč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu