Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Je lepšie, ak sa o riešení vládnej krízy rokuje za zavretými dverami, uviedol Heger

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Ján Zemair)

BRATISLAVA - Je lepšie, ak sa o riešení vládnej krízy diskutuje za zatvorenými dverami, scenáre sa vyvíjajú a dôležité bude finálne rozhodnutie. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister financií Eduard Heger (OĽANO) a zdôraznil význam rokovaní. Dôležité preňho je, aby štát ďalej fungoval. Tvrdí, že výkonná moc ďalej pracuje.

"Rozhodovania, ktoré sa teraz dejú, sú tie najkľúčovejšie rozhodnutia z hľadiska histórie a budúcnosti Slovenska. Nikto z nás si nepraje, aby sa vrátila k vláde mafia," povedal Heger s tým, že ak sa rozhodnutia robia v panike, väčšinou nedopadnú dobre. Koalícia podľa neho potrebuje rokovať medzi sebou, pretože čím menej sa o rokovaniach komunikuje a menej sa komentujú, tým je aj menší zmätok. Poznamenal, že smerujú "k nejakej inej zostave", ktorá má stáť na výsledkoch vo voľbách a zodpovednosti voči občanom. Demisie viacerých ministrov označil za ich osobné rozhodnutie aj určitý vývoj situácie.

Diskusia o riešení koaličnej krízy je podľa neho iná ako pri zostavovaní vlád. Podčiarkol, že treba odstrániť osobné názorové nezhody a prihliadať pri tom aj na fungovanie štátu. Deklaroval pritom, že rezorty majúce na starosti pandémiu alebo pripravujúce reformy pracujú naplno.

Viac o téme: Vládna krízaRokovanie Eduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu