Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Norbert Bödör sa na slobodu nedostane: Najvyšší súd mu predĺžil väzbu

Norbert Bödör
Norbert Bödör (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nitriansky podnikateľ Norbert B., obvinený v kauze Dobytkár, zostáva vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol jeho sťažnosť voči uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica ako nedôvodnú. Vo väzbe zostávajú aj spoluobvinení Peter Kuba a Ľubomír Partika. Súd im zároveň predĺžil väzbu do 1. septembra 2021. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Najvyšší súd rozhodol, že vo väzbe zostane aj Milan Kopriva, ktorého pôvodne ŠTS prepustil na slobodu. "Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí, na podklade sťažností prokurátora, ako aj obvinených, uznesenie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica z 15. marca 2021 zrušil vo vzťahu k obvinenému JUDr. Milanovi Koprivovi v celom rozsahu," spresnila Važanová. Koncom januára NS SR zamietol sťažnosti obvineného podnikateľa Petra Kubu a Norberta Bödöra proti predĺženiu lehoty väzby do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Viac o téme: RozhodnutieVäzbaPredĺženieSúd Norbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu