Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrasný prípad! Vyšetrovateľ z Petržalky písal 12-ročnému dievčaťu: Sexuálne vydieranie!

Vyšetrovateľ nahováral tínedžerky na trestnú činnosť Zobraziť galériu (2)
Vyšetrovateľ nahováral tínedžerky na trestnú činnosť (Zdroj: repfrofoto/TV Markíza)

BRATISLAVA - Na detské profily zareagoval aj vyšetrovateľ z Petržalky. Ten chcel maloleté dievčatá zneužiť na to, aby vydierali chlapov. Ponúkal im za to peniaze.

Silný odkaz herečiek z filmu V sieti deťom, ktoré padli do pasce sexuálnych predátorov (Zdroj: Topky:Maarty)

Stalo sa to ešte v roku 2018. Vyšetrovateľ z Petržalky zareagoval na vymyslený profil 12-ročného dievčaťa. Nahováral ho, aby spolu páchali trestnú činnosť. O prípade informovala televízia Markíza. "Namotaj chlapa na čokoľvek erotické, zavolám mu a poviem, že ty to nenahlásiš, ak dá prachy," písal vyšetrovateľ dieťaťu. 

Vyskúšali sme byť dieťaťom na pokeci: Za dva dni sme dostali vyše 800 správ od mužov a ponuky na sex

Richard mal na takúto trestnú činnosť lákať viacero mladých dievčať. Zneužíval na to identitu svojho kolegu. Nakoniec ho zadržala policajná inšpekcia a aktuálne je obvinený z viacerých trestných činov, a to z trestného činu vydierania, zneužitia právomocí verejného činiteľa a neoznámenia trestného činu. Hrozí mu trest odňatia slobody vo výške 2 - 6 rokov.

Sexuálni predátori 

O problematike sexuálnych predátorov na sociálnych sieťach sa hovorí už dlho. Rozruch vyvolal aj dokumentárny film V sieti, ktorý si diváci mohli nedávno pozrieť aj na televíznych obrazovkách. Tri herečky, ktoré stvárňovali 12-ročné dievčatá, si vytvorili profily na sociálnych sieťach. Ozvalo sa im množstvo dospelých mužov. 

V sieti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Hypermarket Film Ltd. / Milan Jaroš)

Neprekážalo im, že dievčatá nie sú plnoleté a nahovárali ich na sexuálny styk, chceli od nich nahé fotografie alebo sa pred nimi na webkamere ukájali. Niekoľko z nich rieši polícia. 

Viac o téme: SexPedofilVyšetrovateľSexuálne zneužívanieMaloletá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu