Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Andrej Kiska stále čelí obvineniu: Výsluch na NAKA! Ide o politickú kauzu, tvrdí exprezident

Exprezident Andrej Kiska
Exprezident Andrej Kiska (Zdroj: Topky/Peter Korček)

POPRAD - Bývalý prezident Andrej Kiska je aj naďalej obvinený v prípade daňového podvodu. V stredu, 17. marca bol preto vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre.

Andrej Kiska bol vypovedať na polícii v súvislosti so zverejnenými videami o pozemkoch

Exprezident a zakladateľ strany Za ľudí Andrej Kiska bol v stredu vypovedať na NAKA v Poprade. Vyšetrovateľ ho predvolal v prípade daňového podvodu, z ktorého je bývalý prezident obvinený. Kiska je presvedčený, že ide o politickú kauzu. Informovala o tom TV JOJ

Andrej Kiska po dlhých mesiacoch mlčania konečne prehovoril o svojej budúcnosti: KONČÍM!

Skutok, z ktorého je Andrej Kiska obvinený, sa mal stať v rokoch 2013 a 2014, kedy prebiehala predvolebná kampaň. Kiska si mal podľa obvinenia zaúčtovať náklady za kampaň do účtovníctva svojej spoločnosti KTAG a tým znížiť cenu dane. Pochybenie potvrdila aj daňová kontrola. Kiska chybu priznal a dane doplatil. Obvinili ho v decembri 2019. 

Vypovedať by mal aj v iných kauzách

Podľa exprezidenta však ide o politický proces. "Ide o politický proces. Vyšetrovateľ ani prokurátor sa nezmenili. Sú to tí, ktorí nastúpili ešte za starých čias," povedal pre televíziu bývalý prezident. Kisku však podľa informácii televízie čakajú výpovede aj v iných kauzách. Polícia sa má zaoberať aj prevodom pozemku napriek tomu, že o ňom už rozhodol súd. Ide o pozemok, ktorý vlastnil lekár Ján Frantz. Ten sa obrátil na súd s tým, že Kiska mu mal pozemok ukradnúť. V tomto prípade dal súd za pravdu lekárovi. 

Exprezident však tvrdí, že bol pri prevode oklamaný podtatranskou pozemkovou mafiou. "Viem, že sa tu diali veľmi zlé veci a ja som bol jednou z obetí týchto rôznych podvodov, ktoré sa tu diali, ale nemám ďalšie informácie," uviedol Kiska.

Viac o téme: VýpoveďDaňové podvodyAndrej KiskaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu