Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Analytici kritizujú vládu: Toto nemá žiadna krajina! KORONAVÍRUS putuje Slovenskom ako cunami

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Dáta bez pátosu porovnali fotku okresov z decembra s aktuálnym stavom, podľa nich sa mapa najhorších a najlepších okresov meniť nemusí. Vládu kritizujú za prístup všetko alebo nič. Podľa nich to takto to nemá žiadna krajina. Slovenskom koronavírus putuje vo vlnách ako tsunami.

Dáta bez pátosu v diskusnej relácii prezentovali fotografiu s rozdelením okresov z 2. decembra. "Mapu vôbec nemusíme aktualizovať Ani názov nejdeme meniť," uviedli na sociálnej sieti. "Je toto možné? Ubehlo 100 dní, pozatvárané všetko: školy, služby, kaderník, kvetinárstvo, obchody, reštiky. Všetko," kritizujú analytici.


KORONAVÍRUS Vláda zakázala dovolenky v zahraničí: Zákaz vychádzania platí! Na Veľkú noc zabudnite


VIDEO Vláda zakázala dovolenky v zahraničí

Vláda zakázala dovolenky v zahraničí, opatrenia sa na Veľkú noc zrejme uvoľňovať nebudú (Zdroj: Topky/Maarty)

Všetko alebo nič

V Žiline, ktorá patrí k čiernym okresom, včera zasadal krízový štáb. "Plné nemocnice mali na Považí, v Kysuciach, Turci, na Liptove, v novembri a decembri lekári nemali sviatky, lebo slúžili a teraz si to po 100 dňoch na Veľkú Noc zopakujú," skonštatovali. Analytici okrem toho kritizujú postup, že Slovensko zatvára všetko alebo nič. "Jednotka alebo nula - ako vypínač svetla v dome. Celé zle," uviedli. 

Koronavírus putuje Slovenskom ako tsunami

Podľa nich bola Nitra na Troch kráľov na 5-násobku Žiliny a dnes je Žilina na 9-násobku Nitry. "Je toto možné? Takto to nemá žiadna krajina. Slovenskom korona putuje vo vlnách ako tsunami," uviedli analytici. "A v regiónoch sa pri otázkach starostov a riaditeľov škôl mnoho hygienikov tvári ako keby mali na starosti len osýpky a prasačí mor.

Hlavný hygienik sa stratil

"Hlavný hygienik - ich šéf sa stratil a nevidno ho vôbec už asi mesiac," napísali. Analytici ďalej kritizujú to, že Slovensko nemá ministra zdravotníctva, "akčného" hlavného hygienika, ministra práce a nemá správne upratané priority. "A viete, čo sme spravili? Zakázali sme ľuďom cez vládu chodiť a ísť na dovolenky. Asi na dosť dlho. Pol milióna ľudí (asi skôr 1 a pol milióna ľudí) prekonalo koronavírus. Pol milióna ľudí je zaočkovaných aspoň I. dávkou, pričom 1/4 milióna už má dnes dávky dve. A nikto nemôže nikam," dodal s tým, že znova ide o riešenie všetci alebo nikto. 

Aktuálna situácia k 16. marcu

Analytici kritizujú vládu: Toto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Analytici kritizujú vládu: Toto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Analytici kritizujú vládu: Toto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Analytici kritizujú vládu: Toto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MZ SR)

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu