Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodič narazil do policajta: Obvinili ho z útoku na verejného činiteľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

KOŠICE – Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil policajný vyšetrovateľ 53-ročného muža, ktorý v noci na 6. marca v Košiciach s vozidlom zn. Fiat 500 unikal pred policajtmi a do jedného z nich aj narazil. O obvinení vo štvrtok informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

K incidentu došlo na čerpacej stanici, kde muža s nepríčetným správaním muži zákona vyzvali, aby predložil doklad totožnosti. Ten na výzvy nereagoval a arogantne s nimi komunikoval. Potom sa vozidlom prudko pohol vpred, pričom narazil do jedného z nich, vošiel do protismeru a veľkou rýchlosťou unikal smerom na Watsonovu ulicu.

"Keďže dôvodne hrozilo, že vodič svojou bezohľadnou arogantnou jazdou môže spôsobiť vážnu dopravnú nehodu, jeden z policajtov použil služobnú zbraň a dvoma výstrelmi prestrelil unikajúcemu vozidlu pneumatiku," uviedla Ivanová. Vodiča zablokovali až ďalšie policajné hliadky na Festivalom námestí. Policajt, do ktorého vozidlom narazil, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s časom liečenia viac ako 14 dní.

Viac o téme: VodičPolícia Verejný činiteľútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu