Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dankova výzva Ficovi a Pellegrinimu: Zvolajte mimoriadnu schôdzu! Pre koalíciu to má byť skúška

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Facebook/Andrej Danko)

BRATISLAVA - Vláda má za sebou ďalší rušný deň. Kým sa dve menšie strany zmietajú vo výzvach, premiér Igor Matovič mlčí a minister práce Milan Krajniak podal demisiu. Na tieto kroky reaguje nielen opozícia, ale aj mimoparlamentné strany. Predseda SNS Andrej Danko vyzval Fica a Pellegriniho, aby zvolal mimoriadnu schôdzu.

Andrej Danko vo videu kritizuje včerajšie tlačovky a hovorí o tom, ako koaliční lídri krízu nezvládajú. Vyzval Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby zvolali mimoriadnu schôdzu, na ktorej by poslanci vyjadrili nedôveru premiérovi Matovičovi. 


Ďalší deň vládnej KRÍZY: Obrovské prekvapenie! Kým SaS a Za ľudí chcú odchod premiéra, demisiu podal Krajniak


Výzva Ficovi a Pellegrinimu

Slovenská národná strana vyzýva Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby využili možnosť zvolania mimoriadnej schôdze na vyhlásenie nedôvery Igorovi Matovičovi. "Dnes sme videli teatrálnu tlačovú besedu Richarda Sulíka, z ktorej je zrejmé, že sa nevyjadril jasne, či bude hlasovať za vyjadrenie dôvery alebo nedôvery Igorovi Matovičovi," uviedla strana v stanovisku.

Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko vyzval opozíciu, aby zvolali mimoriadnu schôdzu (Zdroj: Facebook/Andrej Danko)

Matovič sa radšej stratil

"Igor Matovič, ten sa radšej stratil. Už sedem dní nenapísal status na Facebooku a nikto nevie, kde je," uviedol Danko vo videu, v ktorom ďalej kritizoval včerajšie tlačovky. "Je zrejmé, že Boris Kollár pochopil, že táto vláda končí. Je otázne, ako skončí Igor Matovič. Či ho prinútia podať demisiu, alebo či Sulík, Remišová a Kollár spolu s opozíciou vyjadria nedôveru predsedovi vlády," uviedol.

Podľa Danka je možný len pád predsedu vlády vyjadrením nedôvery alebo jeho demisia a následné zostavenie novej vlády. "Ak padne predseda vlády, padne celá vláda. Slovenská národná strana preto vyzýva Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby vyskúšali charaktery Sulíka, Kollára a Remišovej," píše SNS. "Skúška charakteru ukáže, či títo traja predstavitelia Remišová, Kollár a Sulík opäť len klamali na tlačových konferenciách, aby získali čas, alebo sú pripravení vymeniť Igora Matoviča. Opozícia by nemala čakať a verím, že návrh na mimoriadnu schôdzu pán Fico a pán Pellegrini podajú čo najskôr," dodala strana. 

Viac o téme: VýzvaMimoriadna schôdzaIgor MatovičAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu