Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Meteorológovia varujú pred silným vetrom: V týchto oblastiach bude fúkať najsilnejšie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - V niektorých okresoch Slovenska sa môže v sobotu (13. 3.) výraznejšie rozfúkať. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Výstrahy pred vetrom na horách platia pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Podľa meteorológov môže dosiahnuť vietor priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu (km/h), v nárazoch 110 až 135 km/h.

Najlepšie počasie nájdete na Predpovede.sk  

"Predpokladaná rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," podotýka SHMÚ. V okresoch Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad treba so silnejším vetrom počítať aj v nižších polohách.

Vietor môže dosiahnuť rýchlosť v priemere 45 km/h, v nárazoch 65 až 75 km/h. "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," približuje SHMÚ. Výstrahy predbežne platia od soboty od 8.00 h do nedele (14. 3.) do 5.00 h.

V niektorých okresoch sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieVýstrahySlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu