Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čaká nás sneženie, vietor aj poľadovica: Meteorológovia vydali výstrahy, napadnúť môže až 13 centimetrov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ralf Hirschberger/dpa via AP)

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku môže počas štvrtkovej noci snežiť. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre Košický, Prešovský, Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský kraj, tiež pre okres Prievidza. Podľa meteorológov môže spadnúť okolo desať až 13 centimetrov snehu.

"Sneh bude súčasne mokrý, a teda ťažký, vo vyšších polohách bude aj veterno, následkom čoho môže pri väčšom množstve snehu ľahšie dôjsť k padaniu/lámaniu stromov či iným škodám. Sneh však dlho nevydrží, už zajtra sa bude rýchlo roztápať," priblížil SHMÚ na sociálnej sieti. 

Čaká nás sneženie, vietor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Zároveň pre spomenuté kraje platí aj výstraha prvého stupňa pred poľadovicou. Počítať s ňou treba až do piatka (12. 3.) rána. V Žilinskom kraji meteorológovia vo štvrtok ojedinele očakávajú výskyt vetra, ktorý môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa pre tento jav platí pre okresy Námestovo a Tvrdošín. V piatok doobeda môže zafúkať aj v Bratislavskom, Nitrianskom, Trnavskom či Prešovskom kraji, pre ktoré platí výstraha predbežne od 8.00 h do 11.00 h.

V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji treba od štvrtka večera počítať aj s vetrom na horách. SHMÚ tiež upozorňuje na tvorbu snehových jazykov a závejov, s ktorými treba rátať od piatka rána, a to najmä v Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

Viac o téme: PočasieSneženieVietorPoľadovicaPredpoveďMeteorológoviaVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu