Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajtka z Bratislavy spreneverila peniaze kolegov: Škodu vyčíslili na 210-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Trest odňatia slobody až na 15 rokov hrozí 39-ročnej Bratislavčanke, ktorá sa ako policajtka mala dopustiť obzvlášť závažného zločinu sprenevery, pri ktorom mala spôsobiť škodu vo výške 210.000 eur. Návrh na podanie obžaloby podala vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby.

„V priebehu štyroch rokov si mala policajtka, ako pokladníčka občianskeho združenia združujúceho aktívnych, ale aj penzionovaných príslušníkov Policajného zboru (PZ), postupne prisvojovať finančné prostriedky, s ktorými mala vzhľadom na svoje postavenie právo disponovať,“ spresnila okolnosti prípadu Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

Vyšetrovanie prípadu sa začalo vo februári 2020, o niekoľko týždňov už čelila vtedy 38-ročná policajtka obvineniu. „Vyšetrovateľke sa podarilo preukázať celkovo 89 neoprávnených prevodov a platieb so spreneverenými finančnými prostriedkami. Viac ako 5400-stranový vyšetrovací spis obsahuje ďalších 46 dôkazov vrátane takmer tridsiatky výsluchov osôb v rôznom procesnom postavení a siedmich znaleckých posudkov z rôznych odborov,“ informovala Friese. Spisom sa už zaoberá prokurátor.

Viac o téme: PolicajtkaSpreneveraBratislavaSlovenskoÚrad inšpekčnej služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu