Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

František Dora mladší odmietol výpoveď utajeného svedka

Obvinený František Dora mladší
Obvinený František Dora mladší (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

PEZINOK - František Dora mladší, ktorý je spoluobžalovaný spoločne so svojím otcom, starostom Dolného Chotára Františkom Dorom starším, a ďalšími dvoma osobami z viacerých vrážd, odmietol pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku výpoveď utajeného svedka.

Utajený svedok, označovaný ako svedok číslo dva, vypovedal prostredníctvom telemostu k vražde českého podnikateľa Martina Žalmánka. Ten mal byť svedkovým predchodcom v podnikaní s meďou a podvodmi s DPH. "Svedok povedal len to, čo počul a nie čo videl. Ja sa mám naháňať, že ja mám pravdu. Nehovorí pravdu, je falošný ako odtlačená bankovka," zareagoval na jeho výpoveď František Dora mladší. "Žalmánek pre mňa robotu nevykonával. Neviem, z akého dôvodu by som dal odstrániť nejakého bieleho koňa, ktorého nepoznám a toho, ktorého poznám, teda utajeného svedka, nechám nažive," zdôraznil.

František Dora mladší poukázal na to, že tomuto utajenému svedkovi hrozil za podvody s DPH pôvodne až 12-ročný trest. Napokon, že sa stal spolupracujúcim obvineným, bol odsúdený len na trojročný podmienečný trest odňatia slobody. František Dora mladší nerozumie tomu, že prečo je svedok v postavení utajeného a nie chráneného, keď sa obáva o svoju identitu. "Svedok si nevedel spomenúť ani na jednu konkrétnu skutočnosť," zdôraznil.

Utajený svedok nemá informácie, ako konkrétne došlo k vražde českého podnikateľa. "Viac razy mi by bolo povedané zo strany Františka Doru mladšieho, že ho dal odstrániť a jeho telo nikto nenájde," povedal svedok s tým, že zavraždiť ho mal spoluobžalovaný Ladislav Alföldi. Ten podľa svedka robil pre Františka Doru mladšieho špinavú prácu. V stredu popoludní má vypovedať pred ŠTS aj ďalší utajený svedok označovaný ako číslo jedna. V kauze František Dora, jeho syn, Ladislav Alföldi a Roland Szamaránszký čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Viac o téme: StarostaSvedokDolný ChotárFrantišek Dora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu